A szolgálatról

A Prófétai Napló “királysági szemléletéről” ide kattintva olvashatsz egy összefoglalót.

2010-ben kezdte folyamatos működését a Prófétai Napló (kezdetben még “Gyuri naplója” néven volt közismert ez a projektem, egy idő múltán pedig megkapta a mostani nevét, ami a konkrét rendeltetését is egyértelműen mutatja), amely arra az igényre ad választ, hogy Krisztus Testében helyreálljon a prófétai szolgálat hitelessége, a bibliai működése még jobban előtérbe kerüljön és a prófétai szemlélet​ közismertebb legyen. Ezt a próféciák mellett ugyanolyan jól szolgálják a prófétai szemléletet hordozó igei tanítások is.

Sőt, valójában mind a kettő nélkülözhetetlen. Antiókhiában próféták és tanítók szolgáltak együtt, ahonnan Pál és Barnabás nagy horderejű apostoli szolgálata indult nem sokkal később. Ugyanígy fontos a mai egyházban is, hogy a Szentírás tanítása és az ihletett szolgálatok egyensúlyban legyenek, a hívők felépülése, az egyház küldetésének a betöltése érdekében.

Ehhez törekszik hozzájárulni a Prófétai Napló is. Rendszeresen lefordítom Bill Burns és Marsha Burns naponkénti próféciáit. Az üzeneteik általánosan szólnak Krisztus Testének, ami talán furcsa lehet egy-egy konkrétabb tartalmú próféciánál, de ha belegondolunk, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be a világban levő atyafiságunkon, akkor tudhatjuk, hogy ugyanaz a támadás, szenvedés, amit szenved az egyik tag, kihat a másik testrészre is – és ugyanúgy az örömök is.

Közismert szolgálatuk központja a Faith Tabernacle of Kremmling, ft111.com

Rajtuk kívül megjelenik Lana Vawser szolgálata, valamint másoké is, építő, buzdító, aktuális üzenetekkel.

Isten királyságában nagy öröm, amikor nem csak prófétai előrejelzések vagy buzdítások hangoznak el Isten céljaival kapcsolatban, hanem az ezeket szolgáló, vagy beteljesítő eseményekről is hallunk. Ezért a Prófétai Napló profiljának másik oldala az ilyen irányú hírek, események, információk megjelenítése, nem feltétlenül a teljesség igényével, de amit érdemes minél több embernek megtudnia, akár azért, mert máshol kevésbé van lehetőség megtudni ezeket, akár más okok miatt, itt a fókuszba kerülhetnek.

Szeretettel várom a visszajelzéseiteket, kérdéseiteket, gondolataitokat!

Országh György
szerkesztő