4 stratégia: Hogyan lehet szeretni a nehéz embereket — a családodat is beleértve

Írta: Doug Addison

blog-banner_12142017

Néha könnyebb a családodon kívül álló embereket szeretni, mint azokat, akikkel rokoni kapcsolatban állsz. Hányszor találtad már magad egy feszült beszélgetés közepén az ünnepi vacsora közben? Vagy amikor úgy érezted, hogy kerülnöd kell valakivel a találkozást, mert tudtad, hogy ha beszélgetni fogtok, abból csak rossz fog kisülni.

Hála Istennek, új módszereket ismerhetünk meg, amelyekkel hatékonyabbak tudunk lenni ezekben a mozgalmas, változó időkben.

Ezek a stratégiák bármikor hasznosak tudnak lenni az év folyamán, de különösen az ünnepi időszakban, amikor több időt töltünk a családunkkal, a rokonainkkal és a barátainkkal, akikkel nagyobb kihívást jelenthet, hogy szeretni tudjuk őket.

1. Törj ki a vallásosságból, és felejtsd el a „keresztényiül” beszélt bennfentes nyelvet

A vallásosság azt jelenti, hogy annyira vallásos módon viselkedsz, hogy nem tudsz életszerű kapcsolatot teremteni az emberekkel – és ők sem tudnak veled.

A keresztények gyakran beszélnek egy olyan „bennfentes” nyelvet, amit csak ők értenek. Ezt nevezem úgy, hogy „keresztényiül” beszélnek. Emiatt van, hogy nem tudnak megérteni és kapcsolatot teremteni veled az emberek. A hatékony kommunikációhoz nagyon fontos megtanulni az emberek nyelvén beszélni, akiket el szeretnél érni.

Íme két tipp a bennfentes keresztény szóhasználat leküzdéséhez

  • Figyeld meg, hogyan beszélnek azok az emberek, akik nem tatroznak a köreidhez. Ezzel sokszor olyan dolgokat fogsz például felfedezni, hogy milyen jelképes szóhasználatot alkalmaznak, és hogyan gondolkodnak a különböző dolgokról.
  • Olvass valamilyen modern Bibliafordítást. [Itt a szerző három angol nyelvű modern fordítást javasol. Magyarul leginkább az Egyszerű Fordítás (EFO) felel meg ennek. – a ford.] Keresd ki azokat az igeverseket, amiket még valamilyen hagyományosabb verzióban jegyeztél meg, és figyeld meg, milyen új megfogalmazással lehet elmondani ugyanazokat a dolgokat. Így gyakran fogsz friss, inspiráló kommunikációs módszereket találni. Készíts listát azokról a kifejezésekről vagy gondolatokról, amelyek szerinted érthetőek és hívogatóak tudnak lenni.

2. Hagyj időt, hogy az emberek meg tudják tapasztalni Istent

Tartsd tiszteletben az emberek saját folyamatait. Előfordulhat, hogy ha túl hamar várunk el tőlük változást, azzal több kárt okozunk, mint amennyi hasznot. Ne feledd, hogy egyvalaki ültet, másvalaki öntöz, de Isten adja a növekedést (1 Korinthus 3:6).

3. Válaszd külön a vallást a politikától

Nem szabad elfelejtenünk, hogy Isten számára az emberek fontosak, és nem a politikai pártok. Én a politika területén aktív vagyok. Rendszeresen elmegyek szavazni, írni szoktam a megválasztott tisztségviselőknek – az elnöknek is – és imádkozom a vezetőinkért.

Jó dolog aktívnak lenni politikai téren, viszont az utóbbi időkben az emberek azzal próbálják leplezni a mások iránti gyűlöletüket, hogy ők csak „azt gyűlölik, amit azok képviselnek” … de ez helytelen.

Elsősorban emberként kell látnunk az embereket, és nem a politikai kötődésük szerint.

4. Szeresd feltétel nélkül az embereket, ahogy Jézus is tette

Emlékezz rá, hogy nem kell egyetértened az emberekkel — a családoddal sem — ahhoz, hogy szeresd őket. És nekik sem kell egyetérteniük veled ahhoz, hogy szeresd és meg tudd áldani őket!

Ne feledd: nem mindenki van tévedésben, aki nem ért egyet veled. Ha szem előtt tartod, hogy te is tévedhetsz néhány dologban, segíteni fog alázatosnak maradni.

A feltétel nélküli szeretet elkezdésének egy nagyszerű módszere az, ha kedves maradsz az egyet nem értés közben is.

Te milyen stratégiákat alkalmaztál azzal a céllal, hogy kedves legyél a kihívást jelentő emberekkel? Oszd meg velünk a tippjeidet a kommentek között!

Áldás,

Doug-sig

Doug Addison

Doug Addison prófétai előadó, szerző és coach. Napi Prófétai Üzenetei, a Spirit Connection webcast adásai, podcastjai és a blogja révén ismert. Doug üzenete, amely szeretetet, reményt és vidámságot hordoz, világszerte eljut az emberekhez. Erőteljes, pozitív értelmeben vicces tanítói stílusa és coaching tevékenysége megkönnyíti, hogy az emberek megnyíljanak, ezáltal felfedezzék a rendeltetésüket, és megtapasztalják Isten természetfeletti szeretetét és erejét. Feleségével, Lindával, a kaliforniai Los Angelesben él, ahol a művészet, a szórakoztatóipar, valamint a médiaipar világára van befolyással.


Forrás: DougAddison.com
Fordítás: Országh György

Habár a szerző a saját blogján várja az angol nyelvű cikk alatt a kommenteket, ha gondoljátok, itt is van lehetőség rá, hogy bátorító dolgokat osszunk meg egymással, vagy akár tanulhassunk is egymástól!

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: