Visszatekintés és előretekintés 2017-2018

saját kép 2017
Országh György

2017 véget ért, és sok kincset találhattunk ebben az esztendőben.

Habár sok nyomorúság zajlott a világon, ami közvetve vagy közvetlenül Isten népét is érinti, ezek között az Úrral kitartva szintén kincseket találhattunk: új kihívások között ismerhettük meg az Úr megerősítő munkáját. Még ha személyesen nem is érintettek bennünket a terrortámadások, a természeti kataszrófák és más nagyobb horderejű események, meg kell tanulnunk úgy szemlélni a világ folyását, ahogyan Isten látja – imádkozva, anélkül, hogy az aggodalmak és félelmek leterhelnének bennünket. Folyamatosan felfelé kell emelnünk a tekintetünket, az odafelvalókra, amelyek a mennyben vannak. Nemcsak azért, hogy az Úr megérintsen és megvigasztaljon, hanem hogy végre ténylegesen azokkal az igazságokkal törődjünk, amelyek a mennyben vannak elkészítve, illetve amelyeket a mennyből már elküldött és biztosított számunkra Isten. Sok ilyen van még, és felelőtlenség lenne, ha nem lennénk nyitottak mindazok felfedezésére, amelyeket Isten most akar bemutatni nekünk, hogy újabb szintre emelje a személyes szellemi életünket, és az egész győztes Eklézsiának az építése is egy újabb szakaszba érjen.

„Még sok mondanivalóm van hozzátok, de most el nem hordozhatjátok. De mikor eljön Ő, az igazságnak Szelleme, elvezet majd titeket minden igazságra. Mert nem magától szól, hanem azokat szólja, amiket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.” János 16:12-13

Csak így leszünk hatékonyak a királyi papságunkban, az evangélium képviseletében, a teljes igazságnak és a Szent Szellem munkájának a teljes körű hordozásában.

Az elmúlt évben a Prófétai Napló is egy izgalmas, tartalmas időszakon ment keresztül. Ha a Prófétai Vének Apostoli Tanácsának a múlt év végi, 2017-re vonatkozó próféciájára gondolok, valóban igaz volt, amit prófétáltak, hogy ez az áttörés éve lett. Habár sokan sokszor beszélnek áttörésről, és korábban is szinte megszokott prófétai üzenet volt ez, mindazáltal Isten érett, tapasztalt szolgái konkrétan erre, az immár hátunk mögött álló 2017-es évre hirdették ki egy évvel ezelőtt, amit a Szent Szellemtől hallottak. Nekem azért is különleges ez, mert ezt az üzenetet – ahogy ennek a tanácsnak a működését is – csak az év utolsó negyedében ismertem meg, és addigra már túl voltam a személyes, illetve a szolgálati áttöréseim egy részén is. A személyes életemben egy évek óta várt nagyobb költözés előtt nyitott ajtót az Úr az idén, amelyen örömmel mentem be a családommal, az Úr útmutatásainak engedve, emellett az új helyen is hamar megtaláltam a szellemi családomat Isten gondoskodása által.

Maga a Prófétai Napló is közel hét év működés után egy új, több lehetőséget kínáló weboldalra költözött még januárban, majd az ősz folyamán ismét egy újabb, stabilabb és könnyebben fejleszthető helyre. Eközben a levelező rendszer is fejlődött. Mindezekhez a változásokhoz, fejlődési lépésekhez szükséges anyagi hátteret az olvasók hozzájárulásai nagyban segítették, akiket erre indított Isten. Habár az itt folyó rendszeres munka továbbra is önkéntes keretek között folyik, az elvégezhető munka mennyisége jelentős mértékben függ az adományoktól (amelyekért nagyon hálás vagyok Istennek, ahogy az adakozóknak is), és az év vége felé már arra is megnyílt a lehetőség, hogy egy nyílt felhívás keretén belül egy aktuális fordításhoz jelentkező munkatársnak egy kisebb tiszteletdíjat is fel tudtam ajánlani. (Ez volt az a bizonyos „kis lépés” a Prófétai Naplónak.)

globalpropheticsummit2017A nemzetközi prófétai tanács megismeréséhez kapcsolódva a magyarországi prófétai mozgalom munkájába is betekintést nyerhettünk, ezekről is olvashattatok itt cikkeket. Ezzel egy új terület kezd megnyílni szélesebb körben is a Krisztus teste előtt, úgyhogy erről további információkat és tudósításokat is fogtok találni a következő év során ezeken az oldalakon.

Doug Addison és Lana Vawser erőteljes üzenetei is sokak megerősítésére voltak ebben az esztendőben. Ezek a próféciák (illetve Doug prófétikus töltetű tanításai is) nagyban hozzájárulnak a felépülésünkhöz, amelyek képessé tesznek bennünket annak a szemléletnek és hozzáállásnak az átvételére, amellyel az előttünk álló tartalmas időszak aktív résztvevői lehetünk. Bill Burns és Marsha Burns naponkénti prófétai üzeneteiről nem is kell külön beszélnem, ezeket a weboldal mellett a facebook oldalon és a hírlevélben összességében több ezren olvassák. 2017 elején már meghaladta az 1000 főt a facebook oldal kedvelőinek a száma, és azóta is egyre többen gondolják úgy, hogy ott is érdemes figyelemmel kísérni ezt a munkát; valamint idén készült el az első videóinterjúnk is, Joshua Mills magyarországi vendégszolgálatán.

A próféciákkal kapcsolatban arra szeretnélek biztatni benneteket, hogy minél inkább az Úrban való életetek, az éretté válás folyamatának a támogatásaként vegyétek ezeket, ne csupán az adott napra szóló kijelentésnek. Ez azért fontos, mert elsősorban személyesen vezet mindenkit az Úr a Szent Szellem által („az én juhaim hallják az én szómat”), az adott napra is és hosszabb távon is. Ennek hiányában korábban előfordult, hogy némelyek tévesen egyfajta „keresztény horoszkópnak” tekintették a prófétai szolgálat gyümölcsét, sőt, valószínűleg most sem mindenki látja át ennek az igazi szerepét, illetve voltak, akik ezzel vádolták ezt a szolgálatot. Istennek egyáltalán nem ez a szándéka. A prófécia alapvetően épít, bátorít és vigasztal. Habár egészen konkrét elemeket is tartalmaz, amelyek az adott időben és napon aktuálisak, ezek a Krisztus testének szóló üzenetek egyértelműen azoknak az embereknek az életére érvényesek, akiknek a törekvése az Úrban élni, Szellemben járni, még ha nehézségeken és kudarcokon is megyünk keresztül. Ilyen háttérből viszont nagyon sok jó bizonyságot olvastam már a visszajelzéseitekben. Köszönöm az aktív közreműködéseteket, és bátorítalak, hogy továbbra is megfelelő, biblikus szemlélettel, a Krisztus testét építő szolgálatnak tekintsétek ezeket, amelyek persze, a prófétai szolgálat jellegéből adódóan, sok fantaszikus kijelentést tartalmaznak, és sokszor konkrét eseményeket is előrevetítenek.

2017 vége montázs

Mindezekért nagyon hálás vagyok Istennek, mert egy izgalmas mennyei látás kibontakozásának a megvalósulásáról szólnak. Az a célom, és hiszem, hogy Isten célja is, hogy a magyar keresztények, akár Magyarország területén élnek, akár a környező országokban, vagy bárhol máshol a világon, megbízható, tartalmas prófétai üzeneteket olvashassanak rendszeresen, minél szélesebb körben kapjanak tájékoztatást a hiteles prófétai szolgálat működéséről és gyümölcseiről, és ezzel együtt értékes információkat és egészséges, biblikus szemléletű tartalmakat találhassanak ezeken a felületeken, mindezt egy olyan lelkülettel társítva, amely mentes a világ lehúzó, bemocskoló lelkületétől, s ehelyett építő, felemelő, Istent dicsőítő szellemiséget hordoz magán.

A Prófétai Napló prófétai orientáltsága egyértelműen magában hordozza annak a lehetőségét is, hogy a prófétainak mondott, ám téves üzeneteket is tisztességesen értékelje, és a hívők segítése, illetve a súlyosabb tévedések megelőzése érdekében ilyen irányú cikkeket is megjelenít. Emiatt jelent meg több poszt is például a 2017. szeptember 23-ával kapcsolatos, akkoriban igencsak felkapott előrejelzések témájában, a túlzások és tévedések veszélyének a megelőzése érdekében. Ahogy a jelenlegi világkorszak végkifejlete felé közeledünk, a világ eseményei képesek túlzottan lekötni a figyelmünket, de az is igaz, hogy az Úr mindezt előre tudva, megfelelő prófétai üzeneteket és tanításokat készített el nekünk a Szentírásban. Ezeknek a segítségével szellemileg erős, megingathatatlan, tisztán látó emberekként állhatunk elébe a közeljövő eseményeinek. Ezzel kapcsolatban is tervezek további cikkeket megjeleníteni.

Mindezeknek a folytatása és további kibontakoztatása a cél a 2018-as évben is. A szellemi és információs tartalom fejlesztése a terveim szerint még több videótartalom készítését fogja jelenteni, még több interjút és beszámolót egy-egy érdekes eseményről, amelyeket természetesen minden felületen könnyen megtaláltok majd továbbra is (így a facebook oldalon is). Azt javaslom, hogy iratkozzatok fel az email hírlevelekre is. A tapasztalat szerint sokaknak jelent előnyt, hogy a postafiókjukba kapják a próféciákat, cikkeket, információkat tartalmazó emaileket. Kiválaszthatjátok, hogy napi rendszerességgel, vagy csak a különleges cikkek alkalmával szeretnétek emailt kapni hetente egyszer-kétszer, de lehetőség van arra is, hogy hetente egy alkalommal érkezzen egy heti összefoglaló. (A hírlevélre itt tudtok feliratkozni.) Köszönöm a Prófétai Napló munkája iránti folyamatos érdeklődéseteket!

Kérlek, továbbra is imádkozzatok ennek a szolgálatnak a folyamatos működéséért, és ha jónak látjátok, támogassátok anyagilag is a munkát. Továbbra is tervezem munkatársak bevonását, de ennek a célnak a megvalósulása sok kisebb-nagyobb lépést igényel a komplex háttérmunkában (rendszeres fordítói munka, szerkesztés, technikai munkálatok, stb.), emellett folyamatos fejlődést is. Köszönöm, hogy mellettem, mellettünk álltok!

Az Úr áldjon meg benneteket 2018-ban is a személyes életetekben és szélesebb körben is az Isten szemszögéből kapott mennyei látással, az előretekintő reménység, a megingathatatlan hit, valamint a mindent felülmúló Krisztusi szeretet megerősödésével, az Isten családjában megélt Szent Szellem közösségével Krisztus testében.

Boldog Új Évet Kívánok Minden Kedves Olvasónak!

Országh György
szerkesztő

Visszatekintés és előretekintés 2017-2018” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s