Találkoztunk Istennel a Rézkígyóban

Három éve rendezik meg minden hónapban a Találkozz Istennel (Encounter God) című kétnyelvű dicsőítő estet Budapesten.


Január 20-án, szombaton a Rézkígyó kávézóban volt egy dicsőítő est, Dan Hirsch és Abbe Lewis-Verba vezetésével. (Erről itt olvashattatok egy beharangozó cikket korábban.)  Dan az Életforrás Gyülekezet pásztora Budapesten, és a gyülekezetük egyik szembeötlő vonása, hogy kétnyelvű istentiszteleteket tartanak, tolmácsolással (a gyülekezet angol neve: Lifespring Church). Ez a dicsőítő estet is meghatározta, kb. ugyanannyi magyar és angol nyelvű dallal imádhattuk Istent, a különböző hátterű hívőkből szerveződött dicsőítő csapat szolgálatának a segítségével, ami egyáltalán nem jelentett akadályt abban, hogy Isten jelenlétében egy szívvel dicsérjük Őt.

20180120_195328970036454.jpg

De ami még inkább meghatározó volt, és amit nyilvánvalóan sokan átéltek (ahogy én is), illetve többektől szóban is hallottam, hogy valóban nagyszerű élmény volt Isten jelenlétében lenni. Nem csak Budapestről és a közeli településekről, hanem például Kecskemétről is eljöttek (a Rézkígyóig ez több mint 80 km-es út), kifejezetten ezért a rendezvényért. Ez jelent valamit, és főleg az, hogy akik onnan jöttek, egyáltalán nem bánták meg, sőt azt mondták, máskor is ott lesznek. (Külön öröm volt számomra, hogy a Prófétai Napló híradása alapján döntöttek amellett, hogy autóba szállnak, és eljönnek a rendezvényre.) Azt nem tudom, hogy mások is voltak-e, akik hasonló távolságból, vagy akár még messzebbről utaztak ide, mivel elsősorban egyszerű résztvevőként voltam ott, másodsorban pedig a tolmácsolásban segítettem, de így is tudtam néhány szót váltani egy-két résztvevővel.

Ahogy “szellemben és igazságban” imádtuk Istent, a dicsőítő szolgálatot olyannak tapasztaltam, amilyennek biztos, hogy sokan szeretnék megélni: inspirálónak és inspiráltnak. A dalok érezhető megszólító ereje és a dalok közötti buzdító szavak és imák üzenetjellege miatt is nevezhetjük ezt “prófétai dicsőítésnek”. Ehhez csak még többet adott hozzá Dan rövid, buzdító üzenete. Engem is a szívem mélyén megérintett a Szent Szellem és egy ilyen légkörben könnyű volt csak úgy engedni, hogy Isten szeretete szabadon sodorjon tovább a vele való egyre mélyülő közösségbe, az Ő hangjának a meghallásába, a megújulás vizein.

Amitől még különlegesebb volt az alkalom, hogy most festés is volt a dicsőítés alatt. Bizonyára sokan hallottatok már ilyenről, vagy akár vettetek is részt olyan alkalmon, ahol a Szent Szellemmel feltöltött, inspirált légkörben a helyszínen készülő festményeikkel fejezik ki néhányan azt, amit átélnek, amit érzékelnek. Két festmény készült, amit az összejövetel második felében előre is hoztak az alkotóik, és elmondták, mit jelent számukra, illetve milyen mondanivalót éreznek a jelenlévők számára ebben. Felemelő volt látni és hallani ezeket, és valóban gazdagította mindazt, amit Isten készített aznapra az odalátogatóknak.

 

Ahogy a dicsőítő estet beharangozó cikkben is olvashattátok itt a Prófétai Naplóban, Abbe Lewis-Verba is szolgált, és a felkent éneke mellett az is egy nagyszerű gondolat volt számomra, hogy egy ilyen ember, aki egy országos tehetségkutatóban is rendkívül jól szerepelt a tévében, odaadta a tehetségét Istennek, és azok felé szolgál ezzel, akiknek az a legfontosabb, hogy személyesen élhessék át a találkozást Istennel. Abbe mellett ott volt a férje is, Verba Barna, aki szintén a Rising Star egyik versenyzője volt, és ő is csodálatos élménnyé tette az énekével és a szívből jövő imádatával a közös dicsőítést.

20180120_202543122343192.jpg

Az alkalom végén lehetőség volt imát kérni, itt is többekhez szólt Isten és kaptak egy olyan érintést, amire éppen szükségük volt. Miután Dan Hirsch megköszönte a részvételt az alkalomra ellátogatóknak, az ilyenkor szokásos beszélgetős légkörben, sietés nélkül indultak haza lassanként az emberek. Egy különleges, kellemes atmoszféra volt, amelyben Isten jóságáról kaphattak friss kijelentést az erre szomjazók, és amit tényleg érdemes megismételni hónapról hónapra.

encounter 20170120