Szubjektívan a Superbowlról – Egy nem mindennapi bizonyság sportolói szemmel

eagles pray

Szubjektívan a Superbowlról

-Isten mindenhol ott van-

Bárány Péter

Aki követi az NFL-t, az tanúja lehetett egy csodának. A Philadelphia Eagles csapata története során először nyerte meg a Superbowlt (51 év alatt egyszer sem sikerült). Ez a csapat az előző szezonban a 32 csapatos bajnokságban összesítésben a 23. helyen végzett. Innen bajnokságot nyerni önmagában egy csoda. Lehet mondani, hogy szerencse volt, vagy véletlen, vagy csak kijött a lépés. Viszont ha jobban megnézzük, hogy mik történtek a csapaton belül, kicsit összetettebb a dolog.

Az előző szezon elején nagy erőket mozgósítva megszerezték Carson Wentzet. Az első szezonjában ő sem és a csapat sem teljesített jól, az összesített tabellán a 23. helyen végeztek. A mostani szezonra viszont valami megváltozott. A Philadelphia és Wentz is nagyon erősen kezdték a szezont, és elkezdtek felfigyelni a csapatra és különösen Wentzre. Mint számomra a szezon közben kiderült, Carson Wentz keresztény, és hatására egyre többen fordultak Isten felé. A szezon kb felénél például 3 csapattársa tért meg és merítkezett be. A csapatnak nagyon jól ment a játék és elkezdték őket végső esélyesként emlegetni. Az alapszakasz végéhez közeledve viszont megsérült Wentz aminek következményeként ki kellett hagynia a szezon hátralévő részét. Rögtön újra esélytelenekké váltak a legtöbbek szemében a legjobb játékosuk hiányában. Jött a csereirányító, aki egyébként lelkipásztornak készül a foci után. A csapat Wentz nélkül kicsit nehézkesebben, de bejutott a rájátszásba. Ahonnan viszonylag simán (mind a 2 meccsén az esélytelenebbnek titulálva) került a döntőbe. Ahol az ellenfél az utóbbi évek legjobb csapataként jegyzett New England Patriots volt. Természetesen itt is jóval kevesebb sanszot adtak a Philadelphia Eaglesnek. A döntőt az Eagles nyerte 41-33-ra, úgy hogy a Patriots a szezonjuk talán legjobbját hozta. Akik látták a meccset és a Philadelphia pontszerzéseit vagy előrehaladását, mondhatják, hogy szerencse vagy véletlen, de ha megnézzük a körülményeket vagy a meccs utáni nyilatkozatokat, akkor elhihetjük, hogy véletlenek nincsenek. Isten mindenhol ott van.

A szerző szabadidejében labdarúgó edző.


Az alábbi videóban az edző és a csapat tagjai nyilatkoznak a meccs után, csodáról beszélnek és Istennek adják a dicsőséget:

Borítókép: YouTube screenshot