Rögös úton a teljes gyógyulás csodájáig

Két hete majd kiugrik a bőréből, amióta megtudta a jó hírt: Sine morbo – azaz, betegség nélküli. De a csodához vezető út – Katalin életében – ennél sokkal rögösebb volt.

Az országban több helyről, sőt külföldről is, egyre többen kérték, hogy tegye nyilvánossá a gyógyulása bizonyságát. Frechet Katalin története a betegségéről, egy nagy csalódásról, aztán az első gyógyulásáról, majd egy újabb, még rosszabb diagnózisról, hosszú hitharcról, rengeteg imádságról és böjtről, könnyekről, belső változásokról, megbocsátásról, kitartóan támogató testvérekről, végül a teljes gyógyulás csodájáról szól. Az Úrról szól.

A Prófétai Napló megkeresésére Katalin most összefoglalta írásban ezt a történetet, amelyben bizonyságot tesz az Úrról és az Ő erejéről, és megosztja velünk a gyógyulásáig vezető fordulatos útját, hogy sokaknak adhasson megerősítést, hitet és áldást:


Gyógyulásom története

 

Frechet Katalin kép
Frechet Katalin

2016. tavaszától vettem észre, hogy a testem napról-napra erőtlenebb, és fáradékonyabb.

Augusztusban hazamentünk vidékre, hogy bemutassam szüleimnek a francia vőlegényem. Másnap egy nőgyógyász ökölnyi, évek óta növekedő petefészek daganatot és a méhemben miómát diagnosztizált. Az elváltozások nagyságai miatt a méh és petefészek azonnali eltávolítását tanácsolta, amit én elutasítottam.

Napokig dicsértük, áldottuk az Urat és imádkoztunk hozzá szabadításért.

Kértem, hogy vigyenek el a szülővárosomhoz közeli gyülekezetbe, mert tudtam, hogy ott meg fogok gyógyulni. A szüleim értetlenek voltak, hogy miért nem fogadok szót az orvosnak és miért akarok ilyen legyengült és rossz állapotban szombat este több km-t megtenni abban bízva, hogy csoda történik. Mielőtt elmentünk gyülekezetbe, Isten felhozta bennem, hogy meg kell bocsátanom mindenkinek.

A pásztor megkérdezte tőlem, hogy hiszem-e hogy az Úr most meggyógyít. A válaszom, határozott „igen” volt. A gyülekezet felém nyújtotta a kezét és imádkoztak értem. Azt éreztem, hogy félkörívben egy kés megmetszi a petefészkem. Ima után észleltem, hogy nincs ott a daganat. Ugyanis korábban olyan nagy volt, hogy kitüremkedett a testemből.

2016. augusztus 29-én a vőlegényem elvett feleségül.

Másnap a kórházban jó híreket kaptunk, megállapították, hogy az ÖKÖLNYI PETEFÉSZEK DAGANAT ELTŰNT, és ami 8 cm-es elváltozás volt a méhben, az is felére összezsugorodott, ezért nem szükséges a műtét, tehát nem kell kivenni a méhet, petefészket. Azt mondhattam volna, hogy győzelem, és igazából boldog is voltam nagyon, de egy kis „szépséghiba” mégiscsak volt. Az onkológus nőgyógyász a méh mögött felfedezett egy tumort, amit az előző nőgyógyász nem látott. Azt mondta, hogy nézzük meg, hogy okoz-e panaszt és várjunk.

Visszajöttünk a férjemmel Budapestre és belevetettem magam a munkába. Egyik reggel egy rossz mozdulat után, nem tudtam se felállni, se leülni sem megfordulni az ágyban. A betegségek és az azokkal járó problémák miatt a férjem úgy döntött, hogy ELHAGY ÉS MÁSFÉL HÓNAP HÁZASSÁG UTÁN ELVÁLTUNK.

Mozgásom csak több hónap után jött rendbe, közben éreztem, hogy nőgyógyászatilag sem vagyok teljesen egészséges. Lelkileg nagyon rossz állapotba kerültem, állandóan sírtam, nem tudtam feldolgozni, hogy elhagyott a férjem és betegen cserbenhagyott.

6 hónapig voltam táppénzen. 6 hónap elteltével, bár még mindig gyenge voltam, szerettem volna visszamenni dolgozni, hogy tudjam fizetni az albérletem és az összes kiadásom. Mikor észrevették a munkahelyemen, hogy még mindig beteg vagyok, 1 nap után közölték velem, hogy keressek másik munkahelyet. A hozzám közel álló emberek megijedtek mi lesz velem. Megvallottam Isten gondviselésével kapcsolatos Igéket. Isten pár napon belül CSODA ÁLTAL adott nekem új munkahelyet. Sokkal jobbat, mint amilyen az előző volt.

Pár hónapja dolgozhattam az új munkahelyemen, mikor észrevettem, hogy ismét napról-napra gyengülök.

Ekkor derült ki, hogy a méhem mögötti tumor már közel 7 cm x 5 cm és még 4 miómát is találtak. Az orvosok tanácstalanok voltak, hogy ezt hogyan kellene eltávolítani, és kivel, nőgyógyász vagy sebész segítségével. Elég rémisztő dolgot írtak le az eltávolítás módjáról később. Hónapokig táppénzen kellett volna lennem, segítség nélkül a felépülésig.

TÖBB HÓNAPOS HITHARC KÖVETKEZETT…..

Közben súlyos vérszegény lettem, mert minden hónapban rengeteg vért veszítettem. Többször nem tudtam felkelni reggel és munkába menni, annyira erőtlen voltam vagy ájulásszerű rosszullétek támadtak. 5 hónapig gyülekezetbe se bírtam elmenni. Amikor csak lehetett aludtam. Egyre többen próbáltak rábírni a műtétre, mert féltettek a betegség, fájdalmak, gyengeség és főleg a nagy vérveszteség miatt.

Egy kedves hívő bácsi megosztotta velem a bizonyságát, hogy belőle a rosszindulatú vastagbélrák hogyan tűnt el. Hónapokig forgattam magamban a bizonyságát és kértem Istent, engem is hasonló módon szabadítson meg.

Ez a két év tele volt értetlenséggel, fájdalommal. Nagyon sokat sírtam. Decemberben mélypontra kerültem, mert a 3. Karácsonyt töltöttem teljesen egyedül, betegen és magamra hagyottan. Több napos rosszullétek után mindig nehéz volt összeszedni magam, hogy be tudjak menni dolgozni. Minden nap meg kellett erősítenem magam az Úrban és az Ő hatalmas erejében. „Vesztek erőt, minekutána a Szent Szellem eljő reátok és lesztek nékem tanúim”- mondja az Ige. Nagyon szeretem a Szent Szellemet és a kenetet. Vágyakoztam mindig a Szent Szellem erejére, tüzére. Kértem minden nap Jézus vérét magamra és megvallottam, hogy „elég nekem az Ő kegyelme” és azt, hogy „mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem”.

Januárban összejöttek nálam azok a hívők, akiknek volt hitük a hit általi gyógyulásomra, hiszen én mindvégig kitartottam, hogy ISTEN BESZÉDE IGAZ, ISTEN HŰSÉGES ÉS TUDTAM, HOGY JOGOS ÖRÖKSÉGEM ISTEN GYERMEKEKÉNT A TELJES ÉS TÖKÉLETES GYÓGYULÁS.

Nem tudtam, hogy mikor, de azt igen, hogy AZ ÚR MEG FOG GYÓGYÍTANI. Mindig megvallottam, hogy SEM ÉLET SEM HALÁL SEM SEMMILYEN NYOMORÚSÁG NEM SZAKÍTHAT EL ISTEN SZERELMÉTŐL. Elmondtam Istennek, hogy a nehéz körülményeim ellenére imádom őt és ragaszkodom hozzá.

Egy hívő testvérnő a régi gyülekezetemből szinte minden nap imádkozott értem telefonon keresztül. Egyakaraton imádkoztunk a gyógyulásért és hála az Úrnak neki is volt hite, hogy Isten meggyógyít engem mindenféle veszélyes orvosi beavatkozás nélkül.

Próbáltam minden rést az életemen bezárni, ahol az ördög ki-be járkált, hogy MINDEN DOLOGBAN ENGEDELMES LEGYEK ISTENNEK. Nálam a megbocsátás volt a legnehezebb, mert sokáig haragudtam a volt férjemre és annak családjára. Aztán olyan sokat imádkoztam, hogy végül sikerült ez is, sőt áldani tudtam őket és imádkozni értük.

2018. április 27-én elmentem egy jó hírű nőgyógyászhoz, aki elmondta, hogy ELTŰNT a méh mögötti nagy 7 cm x 5 cm-es tumor és a méhemből is eltűnt 4 miómából 3. Csak egy miómát látott.

Nagyon boldog voltam. Mivel az orvos nem értette, hogyan tűnhettek el azok a csúnya dolgok belőlem, amit 5 különböző orvos korábban megállapított, ezért bizonyságot tettem neki, hogy engem az Úr gyógyított meg. Teljesen értetlenül állt a helyzethez és elküldött, hogy vizsgáltassam meg magam más orvossal is.

Elmondtam hívő ismerőseimnek, hogy CSODA TÖRTÉNT. Valaki nem értette, hogy 1 mióma miért maradt ott. Akkor kaptam az Igét, hogy „akit a Fiú megszabadít, valóságosan szabad lesz”. Ezért tovább imádkoztunk és következő héten 2018. május 3-án egy másik nőgyógyász professzorhoz mentem el, aki MEGÁLLAPÍTOTTA HOGY ELTŰNT A MÉH MÖGÖTTI NAGY TUMOR ÉS AZ ÖSSZES MIÓMA IS. Az az egy mióma, ami egy héttel előtte ott volt, az is ELTŰNT.

Diagnózis: sine morbo azaz betegség nélküli. A professzor közölte, hogy makk egészséges vagyok.

2 évig vártam erre a hírre és erre a diagnózisra, amit kaptam. Ez idő alatt mindvégig megtartott az Úr! Isten ingyen kegyelemből, hit által meggyógyított és a hitem eredménye láthatóvá vált Jézus Krisztus keresztáldozatának győzelme által. Az az erő, ami feltámasztotta Őt a halálból, meggyógyított, megszabadított engem. Az Ő sebeiben meggyógyultunk.

Minden dicsőség az Úré!!!!!!!!!!!

32484593_1998548170460869_9068195276472188928_n
Katalin utolsó diagnózisa: Sine morbo – azaz, betegség nélküli, egészséges

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

<span>%d</span> blogger ezt szereti: