Elhunyt Kubinyi Károly

“Az Istentől nekem adott kegyelem szerint, mint bölcs építőmester, alapot vetettem, de más épít rá. Vigyázzon azonban mindenki, hogyan épít rá.” 1Korinthus 3:10

Kubinyi

Eltávozott közülünk Kubinyi Károly, a Szövétnek Gyülekezet pásztora. Egy facebook bejegyzésből tudhattuk meg a megdöbbentő hírt, miszerint egy motorbaleset következtében hunyt el a sokak által “Karesz” néven emlegetett pásztor, 2018. augusztus 1-én reggel.

A “kegyelem evangéliumát” radikálisan hirdető szolgáló emberek ezreinek a szívét érintette meg, az egészségtelen törvénykező szemlélet és annak szövevényei alól felszabadító üzenetével, új reményt és hitet adva a megsebzett, megkötözött, sok esetben teljesen tönkretett keresztények számára. A némelyek szemében – a nyersebb stílusa miatt is – nehezen elfogadható pásztor prédikációi különösen rávilágítottak az evangélium magvára, Isten kegyelmére és feltétel nélküli szeretetére, amely Isten teljes körű akaratának minden további aspektusához stabil, szilárd alapot jelent. Adja az Úr, hogy akik ma itt vagyunk még és Isten kegyelméből szolgálni tudunk az emberek felé, az evangélium fundamentumához, Jézus Krisztushoz méltó módon folytassuk az építkezést, maradandó értékekkel gazdagítva Krisztus Testének az életét, amíg van idő és lehetőség munkálkodni.

Az Úr adjon vigasztalást és erősítse meg a gyászoló családot és mindenkit, aki számára veszteség Kubinyi Károly testvérünk, szolgálótársunk földi pályafutásának megszakadása.

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: