Te Isten egyik mondanivalója vagy (elmélkedés)

Te Isten egyik mondanivalója vagy.

Országh György
2019. 08. 03.

“Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige.” (János 1:1)

Jézus Istennek a “logosz” igéje, vagyis üzenete, mondanivalója.
Mi is Isten képmására lettünk teremtve, ahogy ő is Isten tökéletes képmása (csak Jézus a Fiú Isten, Őbenne van Isten teljessége, mi pedig teremtményekként vagyunk Isten képmásai). Isten önmagát akarta kifejezni, bemutatni a Fiúban, és a képmására teremtett emberi fajban is. Ezáltal mi is Isten visszatükröződése, egy-egy mondanivalója vagyunk.
Isten dicsőségét, hatalmát, istenségét/Isten voltát meg lehet ismerni a teremtett világból (Róma 1:20). Mi is a teremtett világ része vagyunk, tehát belőlünk, általunk is meg lehet ismerni Istent.
Ezért vagyunk Isten mondanivalója.

Te Isten egyik mondanivalója vagy.

Mi is isteni személyek vagyunk. Isten kiterjesztései vagyunk itt ezen a földön, Isten kinyújtott karjai, Isten képviselete, felhatalmazással, képmás-képviselettel, Istentől származó ismeretekkel, betekintéssel, bölcsességgel. A Krisztus értelmével. Isten szeretetének a kiterjesztései vagyunk, ez a folyamatos dolgunk. Isten kedvességét és hosszútűrését, jó szándékát képviseljük a földön a cselekedeteinkkel, a hétköznapjainkban, minden helyzetben. A szeretet soha el nem fogy.

Mindez természetesen a megváltás miatt tud egészségesen működni, mert Jézus él bennünk. A régiek elmúltak, egy új állt elő. Folyamatosan kapjuk az Atya kedvességét és ezt adjuk tovább, Isten képmásaiként. És megismerik az emberek Istent általad. Rajtad múlik, hogy mennyire adod át magadat erre a képviseletre, mint Isten képviselője és egyik mondanivalója, hogy mennyit ismernek meg az emberek abból a mondanivalóból, amit Isten egyedi módon beléd helyezett. De az is lehet, hogy ha nem teljesen adod át magad erre, akkor az emberek a kellő időben nem fogják megkapni, és lemaradnak valamiről, amit Isten rajtad keresztül akart odaadni, megmutatni önmagából, elmondani nekik. Ez nem csak az evangelizálást jelenti, hanem azt, hogy önmagad legyél a helyreállított énedben, Krisztusban, mint Isten képmása, tükröződése, Isten egyik mondanivalója.

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: