ŐRÁLLÓK FELKÉSZÜLÉSÉHEZ… Petz Renáta írása

Petz Renáta
Petz Renáta

Hab.2,1 „Őrhelyemre állok, és megállok a bástyán, és vigyázok, hogy lássam, mit szól hozzám, és mit feleljek az én panaszom dolgában.”

Az őrállók felkészítése zajlik épp. Egy őrálló bölcsességet kap arra, hogyan reagáljon azokra a dolgokra, melyeket lát, ha nem egyeznek az isteni tervvel, nincsenek összhangban a Mennyben meghatározott célokkal. Először is észrevesszük, ha valami nincs a helyén, nem a terv szerint halad, és ezt nem nézzük tétlenül. Nagy valószínűséggel nem fogsz szó nélkül elmenni a dolog mellett, hanem ha bölcs vagy, megállsz, és figyelsz, mit mutat Isten Szelleme, mit tanácsol, mit mondj abban a helyzetben, ami nem csak egy frappáns válasz lesz, hanem egy olyan formáló szó, ami képes az egész helyzetet megfordítani, helyreállítani a mennyei minta alapján.

Minden őrállónak szüksége van találkozásokra, amikor a saját gondolatait összhangba hozza a Mennyel. Enélkül nem tudjuk hatékonyan végezni a feladatunkat.

„Őrhelyemre állok”

’Őrhely’: H4931 (mišəmereṯ) = őrzés, őrködés, fogvatartás, rendelet, határozat, utasítás, szolgálat, hivatal, feladat, feladatkör (pl. lévitai)

Amikor az őrhelyemre állok, akkor egy rám bízott feladatot látok el, egy meghatározott hivatalt töltök be annak minden felelősségével és minden jogkörével együtt.

Amikor például egy atlétika versenyen vagyok, megkeresem azt a helyet, ahonnan a legjobban látom az eseményeket. Van úgy, hogy a családból mindenki más-más helyre áll és telefonon tudósítjuk egymást, hogy minél frissebb és pontosabb információink legyenek az eseményekről és az eredményekről.

„Őrhelyemre állok” – oda, ahonnan jó rálátásom van a dolgokra. Az őrállás egyik legjobb helye az, ahol semmi nem takarja el az eseményeket, mindent tisztán, a legjobb szemszögből láthatok. Ezért Isten jelenlétébe megyek, ott állok meg, egészen közel a trónhoz, minden erő és hatalmasság felett.

„Megállok a bástyán”

’Bástya’: H4692 (mácôr) = ostrom, ostromlás, ostromgyűrű, ostromsánc

Amikor meglátom azt a területet, ami éppen ostrom alatt van, akkor azon a területen megállok, megvetem a lábam, mint Samma a lencseföldön – aki állhatatosságával egy egész sereg filiszteust visszavert, és megtartotta azt a földet.

„Vigyázok”

’Vigyáz’ H6822 (cáp̄áh) = néz, figyel, szemlél, szemmel tart, vigyáz; lesben áll, leselkedik, kiszemel

A megoldásra, a válaszra várok, azzal a bizalommal, hogy az meg fog érkezni. Nem akarom szem elől téveszteni, egy engedelmes szívvel várom, azaz amint meghallom, kész vagyok annak engedve cselekedni.

Úgy vigyázok, koncentráltan, hogy más ne vonja el a figyelmem, hanem meglássam, észrevegyem, amit Isten Szelleme mondani, mutatni akar. Őrálláskor a szellemünk éber, figyel, a szellemi érzékszerveink élesítve vannak, hogy mindazt, ami valójában szellemben történik, észrevegyük, és ne vonja el a figyelmünket a látható.

„Lássam, hogy mit szól”

Amikor a szellemi érzékszerveink éberek, jól működnek, akkor meglátjuk, ami a szellemvilágban történik: Isten kijelentett Szavának a működését. Amikor Ő szól, az Ő Szava él, és cselekszik. Látni fogod, ahogy a Szó testté lesz, látni fogod, ahogy a Szónak hatalma megnyilvánul. Látni fogod, ahogy Isten Szavának engedve átrendeződnek a dolgok. Békességet és nem romlást szól. Gyógyulást hirdet, és a feltámadás erejét hordozzák a Szavai.

Őrállók! Hittel, cselekvésre készen várjuk az Ő Szavait, és meg fogjuk látni, ahogy az Ő Beszéde a Te és az én szánkból kijőve cselekszik, és a Menny akarata megvalósul itt a Földön!


Forrás: Dávid Sátora Gyülekezet HÍRLEVÉL, 2019. augusztus 4.

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: