Téged ki fog felemelni, amikor elfáradsz?

DOUG blog-image-1024x536

Doug Addison

2019. augusztus 15.

Egy kissé megfáradtál a harcban?

Talán valami rendkívüli dolog véghezvitelére hívott el Isten, de kezded úgy érezni, hogy leterhelnek a felelősségek, a döntések, az ismeretlen dolgok stb.

Mózes egy nagy vezető volt a Bibliai emberek között, de őt is körülvették tanácsosok és barátok, akik segítették a munkájában.

A következőt mondja a Biblia a jó barátokról:

Az igazi barát mindig szeret téged, de akkor válik igazán a testvéreddé, ha bajba kerülsz. Példabeszédek 17:17 EFO

Ha két ember együttműködik, az eredményesebb és hatékonyabb, mintha valaki egyedül dolgozik. Ha kettejük közül az egyik elesik, a másik a segítségére siet. De jaj annak, aki egyedül van, mikor elesik! Nincs senki, aki fölsegítse. Prédikátor 4:9-10 EFO

Néha hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy teljesen egyedül kell csinálnunk a dolgunkat, pedig fontos, hogy ne szigetelődjünk el a támogató környezettől!

Van néhány tanulság, amit átvehetünk Mózes életéből, amikor azon gondolkodunk, hogy kikkel akarjuk körülvenni magunkat.

Isten küldeni fog embereket, akik a munkatársaid lesznek

Amikor Isten szólt Mózeshez, és elmondta neki, hogy szabadítsa meg az izraelitákat a fáraó uralma alól, Mózes nyugtalan lett, ugyanis nem tudott jól beszélni.

Mózes ekkor azt mondta az Örökkévalónak: „Uram, én soha nem voltam a szavak embere, sem azelőtt, hogy szolgádat megszólítottad, sem azóta. Dadogós vagyok, és nem tudok jól érthetően beszélni.” 2Mózes 4:10 EFO

Ezért Isten Mózes mellé adta a testvérét, Áront, hogy egy csapatot alkossanak, hogy az Ő céljai megvalósuljanak!

„Áron fog szólni a néphez helyetted. Olyan lesz számodra, mintha a szájad lenne, te pedig olyan leszel az ő számára, mintha istene lennél.” 2Mózes 4:16 EFO

Ne feledd, Istennek van egy terve, és együtt fog munkálkodni veled, hogy megvalósuljon a terve!
Noha eredetileg az volt a szándéka, hogy Mózes adja át személyesen a rá bízott beszédeket, Isten nem volt rugalmatlan!

Egyszerűen korrigált egyet a stratégiáján, hogy belevegye Áront is Mózes támogatójaként.

Néha szükségünk van rá, hogy valaki felemeljen!

Miután az izraeliták kiszabadultak, egy hosszú út állt előttük, ami tele volt harcokkal és az Úr természetfeletti gondoskodásával.

Egy alkalommal az amálekitákkal ütköztek meg, Mózesnek pedig egy különleges feladata volt a győzelem biztosítása érdekében:

Mialatt Józsué és csapata harcolt, Mózes az égre emelte karját — s ekkor az izráeliek kerekedtek fölül ellenségeiken. Amikor azonban Mózes leengedte a karját, az izráelieket hátraszorították ellenségeik. 2Mózes 17:11 EFO

Képzeld el egy pillanatra, milyen érzés lehetett Mózesnek végig felemelve tartani a karját, a harc egész ideje alatt. Biztos, hogy kimerítő volt!

Mózesnek segítségre volt szüksége a megbízatás teljesítéséhez, és pontosan ez történt ezután:

Egy idő múlva Mózes elfáradt, és már nem bírta föltartani a karjait. Ekkor Áron és Húr fogtak egy követ, Mózest ráültették, és kétoldalt felemelve tartották a karjait egészen napnyugtáig. 2Mózes 17:12 EFO

Néha arra van szükségünk, hogy a szeretteink emeljenek bennünket, amikor kifáradunk! Gondold végig, kik azok az emberek, akikre számítani tudsz, hogy segítsenek felemelni téged, amikor elfáradsz.

Vajon Isten többet bíz rád, mint amennyit kezelni tudsz?

Te is hallottad már azt a mondást, hogy “Isten soha nem bíz rád többet, mint amennyit kezelni tudsz”?
Én ezt azzal szeretném kiegészíteni, hogy “Lehet, hogy Isten többet fog rád bízni, mint amennyit egyedül kezelni tudsz.”

Amikor kapsz egy látást Istentől, az sokszor tartalmazza és igényli is azt, hogy mások is részt vegyenek a megvalósításában! Úgyhogy ne félj attól, hogy hogyan fogod véghezvinni egyedül az elhívásodat. Inkább kérd Istentől, hogy láttassa meg veled a munkatársaidat, a barátaidat, a segítőtársaidat stb.

Tartsd nyitva a szemed, hogy feltárulhassanak előtted az új mennyei rendeltetésű kapcsolatok!

Áldás,

Doug Addison


Forrás: dougaddison.com – Who Will Hold You Up When You Get Tired?

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: