Interjú Dombó Zsolttal, a Budapesti Próféta Suli vezetőjével

Szeptemberben indult a Budapesti Próféta Suli új tanéve, a Facebook oldalon pedig épp a napokban hirdettek meg egy “nyitott prófétai házicsoportot”. Ebből az apropóból kérdeztem Dombó Zsoltot, a BPS vezetőjét:

– Mi az a Budapesti Próféta Suli?

– A BPS az Országos PrófétaSuli mozgalom Budapesten működő regionális központja. Tágabb értelemben Pest megye “tartozik” hozzánk.

– Mikor kezdte a működését?

– Három éve kezdtük meg a működésünket, mikor Mikes Attila megbízott ennek a központnak a vezetésével. Az egész azzal kezdődött, hogy Debrecenben az évi rendes dicsőítő és próféta sulin mikor először részt vettem, rögtön az jutott eszembe, hogy de jó lenne egy ilyen Budapesten is. A Szent Szellem szólt, hogy hívjam meg jövő év elején Mikes Attilát a gyülinkbe szolgálni. Meghívtam, ő eljött, szerintem egyikünk sem tudta még hogy ez egy szolgálati, baráti kapcsolódás kezdetete lesz. Már véget ért az alkalom, kísértem ki Attilát, mikor a folyosón a Szent Szellem szólt, hogy most mondjam a benyomásom. Elmondtam, erre kiderült, hogy Attila már régóta tervezi egy budapesti központ elindításat, de nem tudta ki legyen, hol legyen. Azon a héten imádkozott Istenhez, hogy ő nem fog találgatni, hozza elő az Úr azt aki, és ahol kell indítani. Ekkor jöttem én a képbe. Hát így kezdődött..

Kezdetben a tanári csapattal utaztam, elég hamar meglett az összhang, tanításokkal és prófétai szolgálattal vettem, veszek részt a PS mozdulásaiban. Megtisztelő feladat volt, hogy a debreceni dicsőítő és próféta suliban is részt vehetek a képzésben.

– Hol van és mit csinál a BPS?

– A BPS az első három évben önálló évet is indított, és háromszor Dr. Sharon Stone-nal is tartott BPS rendezvényt. Ezeken az alkalmakon főleg mentori, képzési elemekkel, valamint prófétai dicsőítéssel találkozhattak a résztvevők.

Az idei őszi tanév, és a jövő év tavaszi BPS is az igei képzést helyezi fókuszba, de természetesen gyakorlás is van.

A BPS a Belvárosi Gyülekezetben működik, ennek két oka van. Az egyik, és ez a fontosabb: a Dürer Kert szellemi, spirituális jelentősége igen nagy. Látásunk szerint, amit nagyon sok, egymástól független prófécia megerősített, (Dr Sharon Stone, Tomi Arayomi, Amanda Buys, Joe Corby, Mikes Attila, Szilágyi Zsolt, Hámori Attila és sokan mások), ennek a területnek prófétai, dicsőítő területi forrása van, és itt a Királyság számára kell szellemi áttöréseket, kihirdetéseket eszközölni.

A mi gyülekezetünk, a Belvárosi Gyülekezet évek óta itt építi a Királyság ránk eső részét. A keményebb igei eledelek tanítása, a prófétai imádat és harcos dicsőítés, illetve az evangelizálás ami a “fő profilunk”. Minden szolgálatot erősen jellemez a különféle prófétai ajándékok használata, de ezeket igyekszünk folyamatosan megmérhetővé és transzparens módon kezelni.

Célunk, mind gyülekezetvezetőként, mind a BPS vezetőjeként, hogy az Istent ismerő népet képezzünk, tanítványoljunk, hogy felnőttkorúságban végezhesse mindenki a neki rendelt szolgálatát.

A BPS ezért védett környezetben való prófétai gyakorlást és képzést biztosít, de mentoraink nagy hangsúlyt fektetnek a szellemi jellemre. Ajándékkal rendelkező ember sok van, de jellemes, képezhető, tanítványolható kevesebb. Mi őket keressük.

– A Facebook oldalon olvasni lehet egy meghirdetett “nyitott prófétai házicsoportról”. Mit jelent ez, és kiket vártok erre?

– Gyülekezeti háttérrel rendelkező emberekkel foglalkozunk, két szempontból:

Mindenki prófétálhat, de nem mindenki prófétai ajándék. Ebből kifolyólag mindenki tanulhatja a prófétálást, gyakorolhatja, növekedhet benne, de nem mindenki próféta elhívással rendelkezik. Képzéseink során igyekszünk a két csapatot felfedezni, és számukra megfelelő irányba segíteni őket.

A BPS célja, hogy a következő év végéig egy prófétai csapat, csoport jöhessen létre Budapesten és Pest megyéből, akik rendszeresen tudnak majd találkozni, együtt lenni, növekedni, és mind a saját gyülekezetük, mind a környezetük javára tudjanak szolgálni, Isten dicsőségére.

Ebben a folyamatban én is, és a vezetői csapat is tanul, változik, szóval mindig azt mondom, hogy együtt tanulunk, alázatban és szeretetben és igazságban.

Annak idején, kb. egy hónapos hívő lehettem, mikor Isten azt mondta nekem: Zsolt én nem akarom, hogy te legyél a következő hittábornok. Én új korszakot nyitok, és ezer, tízezer, százezer hittábornokot, ezredeseket stb. akarok előhozni. Őket kéne kiképezni, benne vagy? Én nem örültem, mert persze 1 hónaposan tudtam hogy én leszek az új Derek Prince, vagy Kenneth Hagin vagy David Wilkerson, szóval érted. De egy nap után rájöttem, hogy Isten látása tényleg jobb, egyet tudok vele érteni, szóval mondtam Neki, hogy oké, nekem is tetszik.

Azt hiszem ez a BPS szintén ebbe tartozik bele.

A prófétai “hcs”, tulajdonképpen egy nyitott alkalom, kis BPS, időközi, ahol főleg azokat várjuk, akik már részt vesznek a BPS köreiben, de legalábbis érdeklődnek, hogy mi ez. Itt a dicsőítés és a prófétai gyakorlás áll középpontban, de van mikor tanítás, vagy csak beszélgetés van. Röviden, a prófétai emberek házicsoportja.

– Pontosan mikor és hol lesz?

– A most következő szerdán, november 6-án 18.00 órakor várjuk az érdeklődőket a Belvárosi Gyülekezet otthonában, a Dürer Kertben.

– Köszönöm!

– Én is köszönöm.


A BPS és az alkalom helyszíne:

Belvárosi Gyülekezet – Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: