Az egyházakkal még tárgyalnak a rendezvények engedélyezéséről

Hírek

Figyeljünk oda, hogy ne a téves vélekedések befolyásoljanak, hanem józanul lássuk át az aktuális helyzetet.

A mai napon (2020.03.11) hirdette ki az Operatív Törzs javaslatára a kormány a veszélyhelyzetet, mint különleges jogrendet a koronavírus járványveszély miatt, amely a különböző rendelkezések között azt is tartalmazza, hogy a 100 fő feletti zárt, azaz beltéri rendezvények be vannak tiltva. Ezek a rendelkezések ma éjféltől lépnek életbe, és visszavonásig érvényesek.

Ezzel kapcsolatban olvastam olyan vélekedést a közösségi médiában, hogy most meg vannak próbálva a gyülekezetek, arra utalva, hogy az ilyen létszámúak nem tudnak összejövetelt tartani. Természetesen mindig fontos figyelnünk, hogy az Úr miben tesz próbára bennünket, vagy mire akar tanítani. Azonban úgy tűnik, ezt a szempontot egyedi módon kezeli a kormány, ugyanis a jelenlegi információ, ami konkrétan ezzel a kérdéssel kapcsolatban elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy a kormány képviseletében Semjén Zsolt tárgyal jelenleg az egyházakkal erről a kérdésről.

Vagyis még nem lehet tudni, hogy a 100 fő feletti összejöveteleket meg lehet-e majd tartani, vagy sem.

Erről tehát semmi végleges nem hangzott el. Figyeljünk oda, hogy téves híreket ne híreszteljünk, illetve ne okozzunk zavart, félreértést senkiben. Noha a kisebb létszámú közösségi élet valóban jó irány tud lenni, és sok szempontból tud betölteni olyan szellemi-lelki szükségleteket, amelyeket a nagy összejövetelek nem (míg a nagyobb összejövetelek is más céllal és egyedi áldással tudnak szolgálni).

Emellett még arra szeretnék figyelmeztetni, hogy a valós hírek miatt se gerjesszünk se magunkban se másokban emberek felé irányuló ellenségességet, hiszen tudjuk, hogy nem vér és test ellen van harcunk, hanem szellemi fejedelemségek ellen (lásd Efézus 6). A kormányok Istentől rendelt felhatalmazásáról, az Istenfélelemmel való engedelmességünk és az értük való imádkozás felelősségéről most nem szeretnék külön írni, a Bibliaismerő hívők számára mindez köztudott. A hittel és bizalommal mondott ima és Isten dicsőítése a legnagyobb fegyverünk a gonosz munkája ellen.

Ne tűrjük meg magunkban a félelem szellemét, még csírájában sem, hiszen nem ezt kaptuk Istentől, hanem a józanság szellemében maradjunk, tudva, hogy a számunkra átláthatatlan helyzeteket is Isten látja át teljes mértékben, és Ő nem hagy el bennünket.

Országh György — szerkesztő, Prófétai Napló

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: