Háromnapos böjt és a hit

Háromnapos nemzetközi böjtre hív az augsburgi Imádság Háza vezetője, Remény a koronavírus helyett világszerte címmel. A friss hírt a 777 keresztény portál tette közzé.

Cikkükben többek között azt a meggyőződésüket hangsúlyozzák, hogy nem Isten teremtette a halált, sem a betegségeket, és nem akarja, hogy az emberek szenvedjenek, de néha csak a szenvedés vagy a megrázkódtatás miatt vagyunk képesek megváltozni, tanulni“.

Az úgynevezett “Jézus böjt” felhívásuk március 18-20. időszakra szól.

A koronavírus kapcsán jelentetett meg aktuális cikkeket többek között a Hit Rádió is, a Hit Gyülekezete portálja, ahol Németh Sándor friss publikációja olvasható. A vezető lelkész A karanténban lévő leprás meggyógyítása címmel hosszabban ír a Biblia tanításáról a betegség és gyógyulás kérdésében, és kiemeli: Nem hiszünk abban a vallásos teológiában, hogy Isten betegségekkel akarja az embert korrigálni. A Biblia szerint nem büntetés által, hanem Isten jósága által tud az ember megtérésre jutni. Emellett felhívja a figyelmet, hogy a betegség következtében jövő gondolatokkal szemben a hitünkkel lehet harcolni.

A keresztény megközelítések közös pontja az Isten előtti alázat és a bizakodó hit. A böjti felhívás igéje a 2Krónika 7:14: „De ha népem, amely nevemet viseli, megalázkodik, könyörög hozzám, kedvemet keresi és megtér gonosz útjáról, akkor meghallgatom az égből, megbocsátom bűneit, és meggyógyítom országát.” 2Krón7,14 (SZIT). Ezzel egybecseng a Hit Rádió cikkében idézett gyógyítás esete, amikor a leprás, Jézus gyógyító hatalmában való hittel, leborult az Úr előtt, ezekkel a szavakkal: Uram, ha akarod, megtisztíthatsz engem (lásd Máté 8:1-4). Jézus válasza és elvégzett gyógyítása Isten általános akaratát mutatta be az emberek számára.

Isten jóságában bízva, hittel alázzuk meg magunkat Isten előtt, és hívjuk segítségül Jézus nevét! Isten az alázatosokat felemeli, és ígérete szerint meggyógyítja az országunkat.

Forrás: 777blog.hu, hitradio.hu

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: