Az Úr hálaadásra hív

Egy prófétai üzenetet szeretnék átadni nektek.

Május 1-éről 2-ára virradó éjszaka az Úr előtt voltam, hogy imádkozzam a jelenlegi helyzet változásáért, a szükségszerűen előállt korlátozások okainak a megszűnéséért.

Az Úr szavára vártam, hogy kijelentést kapjak Tőle, és tudjam, hogyan kell imádkoznom.

A Galata 5:1-hez vezetett a Szent Szellem, ahol ezt olvastam:

Krisztus azért szabadított fel bennünket, hogy ebben a szabadságban éljünk. Ne engedjétek hát magatokat újra rabszolgává tenni!”

Az jutott az eszembe, hogy Magyarországon a kereszténység milyen nagy szabadságban tudott élni az elmúlt harminc évben, olyanban, amit ki sem használtunk annyira, amennyire lehetett volna. Eszembe jutott, hogy az elődeink, az előző generációk, akik még a kommunizmus alatt éltek és próbálták Istent szolgálni, milyen sokat szenvedhettek az akkori korlátozások között, és minden bizonnyal sokat imádkoztak azért, hogy szabadon hirdethessék az evangéliumot, és ezeknek az imáknak mi, a mai generáció tagjai arathattuk le a gyümölcsét.

De a szabadságot el is lehet veszíteni, ha nem vigyázunk rá. Ezért szólít fel az igében Pál, hogy ne engedjük újra rabszolgává tenni magunkat.

Azt kaptam, hogy most, első körben, Isten akarata az, hogy adjunk hálát a szabadságért, amiért az előző generációk olyan sokat szenvedtek és imádkoztak, mi pedig már három évtizeden át élvezhettük.

Most, hogy úgy tűnik, mintha be akarnának zárulni az ajtók, hirtelen megtaláltuk azokat a terepeket, amiket nem vettünk eléggé komolyan eddig: főleg az online lehetőségek kihasználását.

Az van bennem, hogy ha valóban hálaadással kezeljük az eddigi szabadságot, akkor olyan szellemi szintre jutunk Isten akaratában, ahol nem maradunk le a következő áldásokról, Isten aktuális terveiről. Olyan területekre, lehetőségekre is meg fog nyílni a szemünk, amikre eddig nem gondoltunk, vagy úgy gondoltuk, ez még távol áll tőlünk – akár egyéni, akár testületi lépésekről legyen szó.

Köszönjük meg az Úr Jézus Krisztusnak, hogy élhettünk a szabadsággal, és imádkozzunk hálaadással és hittel azért, hogy Isten fordítson az aktuális események menetén, nemzetközi szinten is, és továbbra is csendes, nyugodalmas életet éljünk, teljes istenfélelemmel és tisztességgel.

(Lásd 1Tim. 2:1-2)

Országh György – Prófétai Napló

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: