Ne feledkezzünk el a leendő hithősökről Norvégiában!

Szabados Ádám, közismert kortárs teológus, a Divinity című facebook oldalán posztolta a véleményét a Norvégiában nemrég megjelent törvénnyel kapcsolatban. Néhány mondata a közbenjárók számára is fontos figyelmeztetés, amit prófétai szolgálatban állva (vagy akár attól függetlenül) végzett imaszolgálatunkhoz is érdemes figyelembe vennünk. Szabados Ádámnak a nemrég megjelent hírhez fűzött figyelmeztetése őrállói intő szó.

Íme a bejegyzés teljes szövege:

“Norvégiában ezentúl három év börtönnel sújtják azt, akit „bifób” és „transzfób” „gyűlöletbeszéden” kapnak – ha magánbeszélgetés keretein belül hangzik el ilyesmi, azért pénzbírság járhat.” – írja Szilvay Gergely a Mandineren.
Tudjuk, hogy a homofóbia, transzfóbia stb. szavak a progresszív “újbeszélben” elsősorban a hagyományos keresztény szexuáletikát jelölik. Skandináviában eszerint ma börtön járhat Krisztus parancsainak megtartásáért és tanításáért.
A fenyegetés valós, lélektanilag pedig szinte példátlanul kifacsart és lidércesen nyomasztó, hiszen a gyógyító szeretet evangéliumának hirdetőit vádolják beteges félelemmel és gyűlölettel.
Bennünket ez egy pillanatig ne tévesszen meg: a Krisztus tiszta evangéliuma mellett kiálló – és ezért a fenti vádakkal megbélyegzett és a jövőben meghurcolt – skandináv hívők hithősök! Ne feledkezzünk el róluk imáinkban!

Hivatkozott forrás a Mandiner.hu oldalon: Bifóbia, transzfóbia, kritikafóbia

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: