Akikkel nem értünk egyet mindenben…

Barry Bennett, amerikai tanító bölcs szavai:


Amikor engedünk annak a csábításnak, hogy vádoljuk azokat a keresztényeket, akikkel esetleg nem értünk egyet valamiben, akkor nem a Királyságot építjük, és nem tesszük lehetővé, hogy Isten kegyelme és irgalma átáradjon rajtunk.

“Ti azonban szeressétek ellenségeiteket… mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt.” (Lukács 6:35)

Ha Isten jóságos a gonoszok iránt, akkor miért érzed feljogosítva magad arra, hogy rosszindulatú legyél olyan keresztényekkel, akikkel esetleg nem értesz egyet? Te nem követtél el hibákat?

Ábrahám magva vagy? Tudod-e, hogy Ábrahám szörnyű hibákat követett el, miközben Istennel járt, például azt, hogy félelmében hazudott a feleségéről, és hagyta, hogy más uralkodók vegyék magukhoz . . . kétszer is!?

Tetszenek a Zsoltárok? Ugye, emlékszel, hogy Dávid házasságtörést követett el, utána pedig megölette a férjet? De biztos vagyok benne, hogy attól még szoktad idézni a 23. zsoltárt.

Nagyra tartod Pétert? Vajon nem tagadta meg az Urat?

Még tovább is lehetne sorolni azokat, akiket Isten felkent, és súlyos hibákat követtek el. Mégis az örökségünk részei ők is.

Valóban ismered azokat, akiket kritizálsz? Ismered a szívüket? Elképzelhető, hogy van olyan információ vagy körülmény, amiről nem tudsz? Miért nem tudod egyszerűen csak tartani a szádat és bízni Istenben? Válaszd azt, hogy olyan leszel, mint a te Atyád, és nem olyan, mint az atyafiak Vádlója.


Forrás: Facebook / Barry Bennett

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: