Célszalag átszakítva, égő fáklya átadva – összefoglaló az afrikai történelmi mozzanatról

Semmi kétség: az evangélisták szolgálata ugyanolyan fontos lesz ezután is, mint eddig volt. Sokan kísérték figyelemmel a Lagosban tartott gigantikus rendezvényt, Reinhard Bonnke búcsúevangelizációját, aki sokak példaképe Krisztus követésében – nem túlzás állítani, hogy több generációt inspirált odaszánt élete és erőteljes szolgálata, melynek során 50 éven át munkálkodott Afrika üdvössége érdekében. Köztük van Daniel Kolenda is, aki Bonnke utódja lett az evangélium munkájában. Erről, az ez év novemberben tartott történelmi jelentőségű rendezvényről olvashatunk egy beszámolót a CfaN Magyarország jóvoltából:

22310676_10211477723157929_5899964023593219213_n

Amikor Reinhard Bonnke 1967-ben először Afrika földjére lépett, bizonyosan nem tudta volna elképzelni, milyen lesz 50 évvel később az utolsó prédikációja a fekete kontinensen. Tegnap este (november 12-én) a Christ for all Nations történelmi evangélizációján ez megtörtént: Bonnke utoljára lépett színpadra, hogy még egyszer hirdesse az evangéliumot, és megtérésre hívja az embereket.

Lagos utolsó nap

Az esti összejövetelt John Darku tiszteletes nyitotta meg azzal, hogy megköszönte azoknak püspököknek és vezetőknek a szolgálatát, akik ezt az evangélizációt lehetővé tették. A csodálatos dicsőítés után Reinhard Bonnke evangélista lépett a szószékhez, hogy életében utoljára megszólítsa afrikai hallgatóságát, az időközben legalább 750 ezer fősre duzzadó tömeget. Emlékezetes és megindító pillanat volt mindenki számára, aki az elmúlt 50 évben figyelemmel kísérte a szolgálatát. Reinhard a Lukács 20:19-25-ből arról beszélt, amikor Jézus a farizeusok kérdésére válaszolva ezt mondta: “Adjátok meg azért a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené”. Az evangélista rámutatott, hogyan próbálja az ördög lerombolni Isten képmását bennünk a bűnnel, alkohollal, drogokkal és más függőségekkel – azonban az üdvösség által Isten helyreállítja a képmását bennünk. Üzenete végén a megtérésre hívásra sok ezren emelték fel a kezüket, és mondták el utána a megtérők imáját.

23622368_10159621874455258_5423052203581566004_n

 

Ezután Daniel Kolenda röviden tanított az ApCsel 3:1-7-ből annak a béna embernek aKolenda prédikál frusztrációjáról, aki hosszú évek óta imádkozhatott gyógyulásért, és bátorította mindazokat, akik már hosszú ideje hasonlóképpen várnak a gyógyulásukra, hogy tartsák meg a hitüket Jézusban és bízzanak benne, hogy csodát tesz az életükben. Ezután megkérte a rendezőket, hogy hozzák fel a két hatalmas imakérésekkel teli ládát a színpadra. Ezek az imakérések az egész világról érkeztek be a különböző CfaN irodákba, és együtt a pásztorokkal, a vezetőkkel és a tömeggel, Daniel imádkozott Isten beavatkozásáért, gyógyításáért és áldásáért.

Végül Reinhard Bonnke evangélista tért vissza a színpadra, hogy még egyszer utoljára Nigériáért imádkozzon. Megáldotta az államelnököt, a helyettesét és a kormányzat minden szintjét. Imádkozott a szegénység ellen, a gyermekek oktatásáért, békéért és stabilitásért, a munkanélküliség ellen, istenfélő vezetőkért, külföldi befektetésekért az országba, valamint a korrupciótól való szabadságért.

23658549_10159632705890258_5491993308086921078_n
“Adassék át a régi áldása az újnak!”

Az elsődleges adatok alapján az öt nap alatt összesen 1,7 millió ember vett részt ezen a történelmi eseményen. A helyieken kívül szerte a világból evangélisták, pásztorok, vezetők és üzletemberek százai jöttek el Lagosba, hogy szemtanúi legyenek annak, ahogy Reinhard Bonnke átszakítja az afrikai nyilvános szolgálata célszalagját, és annak, ahogy Daniel Kolenda átveszi tőle az “égő fáklyát”, hogy a CfaN-t egy új időszakba vezesse: a Kétszeres Aratás Évtizedébe. Szeretnénk az előttünk álló évtizedben megkétszerezni az új megtérők számát az alkalmainkon, az eddigi 75 millióról 150 millióra. Ez az új korszak máris elkezdődött!

CfaN.org
www.hu.cfan.org

(Köszönet az összefoglaló anyagért, valamint a fényképekért és a videóért Szakály Csabának, a Christ for all Nations magyarországi munkája képviselőjének)

A6 Budapest PRINT-page-002

A6 Budapest PRINT-page-001

Daniel Kolenda családja
Daniel Kolenda és családja

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: