Prófétai látás az eklézsia jövőjére nézve

A múlt hét vasárnap tartott 21 napos böjti összefogás közös záróalkalmán, amely, ahogy a neve is mutatja, több gyülekezet összefogásával került megrendezésre, és egy igen színes és tartalmas, a szíveket megmozgató összejövetel volt, a szervezők között megszólalt Mikes Attila is, aki a prófétai csapatban szolgál, és az eklézsia jövőjére vonatkozó, bátorító prófétai látást olvasott fel.

Mikes Attila egyébként a Próféta Suli egyik vezetője (erről a Prófétai Napló tavalyi interjújában is olvashattatok már), amelynek a működésében szintén különböző gyülekezetekből vesznek részt szolgálók.

Miután átvette a mikrofont Bodó Csabától, a Solymári Agapé Gyülekezet pásztorától, aki felkérte ennek az üzenetnek az átadására, azzal vezette be Attila a mondanivalóját, hogy „Az a helyzet, hogy én pozitív leszek… A prófétai szolgálat épít, bátorít, vigasztal változatlanul. Ez a hitem.”

Mikes_3
Mikes Attila a 2018-as 21 napos ima és böjti összefogás közös istentiszteletén

Megkértem Mikes Attilát, hogy közölhessem az üzenet írott szövegét, amit ő készségesen át is küldött, és itt olvasható:


Sportkastély 2018 01 28 Böjti záró alkalom

Ésaiás 2:2

„Az utolsó napokban szilárdan fog állni az Úr házának hegye a hegyek tetején. Kimagaslik a halmok közül, és özönlik hozzá valamennyi nép.”

Hiszem, hogy ez az ige nem csak a testi Izráelre, hanem a Római levél 9 igéi alapján az ígéret gyermekeire, ránk is vonatkozik. Ez egy prófétai kép az Egyház utolsó korszakáról.
Hiszem, hogy ez a gyülekezet és az Egyház jövője a Földön, még akkor is, hogyha sok visszaélés és túlkapás van, még akkor, is hogyha sok vallásosság van, még akkor is hogyha sok nyomorúság van az Egyházban, hiszem hogy Isten akkor is magasra fogja emelni, mert Jézus készíti a menyasszonyát a nagy találkozásra. Magyarországi Egyház, te még mindig a Krisztus menyasszonya vagy, aki fehér ruhába fogsz öltözni, aki el fogsz készülni a találkozásra.
Ha nem is vagy tökéletes, ez ne frusztráljon, mert Jézus szeret és rajong érted.

2018-ban a gyógyulások és a csodák megnövekednek. Híreket fogunk hallani nagy gyógyulásokról kisebb közösségekben, falvakban is.

Van egy lendület a fiatal generációban, segítsük őket, mert ők jó értelemben vett időzített bombák, akiken keresztül 2018-ban is Isten sok lelket fog elérni.

2018-ban megtapasztalunk egy új megtérési hullámot, vesd ki a hálódat gyülekezet, mert Isten elkészítette a halfogást! 2018 az evangélista szolgálat újraéledésének kezdete lesz a nemzetben. Evangélisták fognak prófétálni és próféták fognak evangélizálni.

A jövőre nézve nagyon erőteljes politikai zűrzavar lesz az egész földön, már nem lesz jobboldal és baloldal, hanem lesznek Krisztusi értékek és antikrisztusi értéktelenségek. És hiszem, hogy a hívők, az Egyház egyre jobban felismeri azt, hogy nem pártoktól fog függeni a jövőnk, hanem az Úrral való hovatartozásunktól, és hiszem, hogy ez fogja össze az Egyházat.
Egyre élesebben fog kirajzolódni az, hogy a világ nemzetei mennyire állnak ki Izráel mellett. Az antiszemitizmus egyre szembetűnőbb lesz a Földön és ezt elsősorban már az iszlám vallás fogja generálni.
Fontos kérdés lesz a jövőben, hogy az Egyházban is megtalálható antiszemitizmus eltűnjön.

Hiszem, hogy Magyarországon nem a széthúzás, nem a politikai kettéosztottság fogja jellemezni az Egyházat, hanem az a vágy, ami egyre többünk szívében megfogalmazódik, hogy szükségünk van egymásra. Ahogy Cindy Jacobs is prófétálta, hogy „Egységet hozok – ezt mondja az Úr. Úgy fognak ismerni benneteket, mint a János 17 egységében járókat. Híresek lesztek erről egész Európában, és arról, ahogy a magyarokat együtt használom azért, hogy egységet hozzanak más európai nemzetekbe is.”

Hiszem, hogy annak az összefogásnak, ami több mint 10 éve indult, jó gyümölcsei lesznek. Jó vetések voltak, jó aratása lesz annak, amiket a böjtben, imádságban tettünk. Hiszem, hogy ez az összefogás lehet az Egyház jövőjének az egyik alapja Magyarországon.
Az emberek sóvárogva várják ezeket az összefogásokat. A világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését. És amikor szeretetben összefogunk, és nem érdekek és egyházpolitika mentén, akkor felismerik, hogy szeretjük egymást, és megtalálják a valódi kereszténységet.
Nem a templomainkról, nem az épületeinkről, nem a gyönyörűen megvilágított kereszteinkről ismernek meg minket, hanem arról, hogy szeretjük egymást.

Van egy rossz hírem, ha ez rossz hír: nem kényelmes évek jönnek az Egyházra hanem intenzív, mozgalmas időszak, ahol a világ egyre több választ és megoldást vár a kérdéseire, problémáira. A válasz nálatok lesz, mert a válasz Jézus lesz.
Ez a gyülekezet és Egyház jövője.

Ha készek vagyunk erre, akkor mondjunk igent, itt vagyok engem küldj!

Ámen.


A 21 napos ima és böjti összefogás közös istentiszteletéről készült felvétel megtekinthető a Pestszentlőrinci Agapé Gyülekezet YouTube csatornáján.

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: