Áldott Karácsonyt!

Az év bármely részében is született Jézus, ez a világ ebben az időszakban nyitottabb arra, hogy megemlékezzen arról, hogy eljött a Messiás, a világ Megváltója. Így mi is eleve többet foglalkozunk ezzel az Örömhírrel, miközben több időnk van együtt lenni a szeretteinkkel, megnyugodni az év végén, és hálát adni Istennek mindazokért a kisebb-nagyobb jó dolgokért, amelyeket a hétköznapjainkban átélhettünk, nem kevésbé azt a hatalmas jót, amit a bűneink eltörlésével, és az Ő mennyei családjába való befogadással kaptunk: örök életet, valamint Isten feltétel nélküli szeretetét és gondoskodását.

A világban sok bizonytalanság van, mit ünnepeljen ilyenkor, sőt, a történelmi időkben teljesen más szellemi irányultságú ünnepet kötöttek ehhez az időszakhoz. Ez sok keresztény hívőben keltett bizonytalanságot, szabad-e az Úr Jézus megszületését ünnepelnünk ilyenkor. De az évnek ez a része is legyen inkább a feltámadott Úré, Jézus Krisztusé, akinek adatott minden hatalom mennyen és földön – még a téli napforduló idején és az után is!

„Dicsérje őt a nap és a hold, dicsérje minden fényes csillag!” (Zsoltárok 148:3)

Ünnepeljünk együtt a mennyei családunkkal, az Atyával, a Fiúval és a Szent Szellemmel, tudva, hogy velünk és nekünk örülnek még sok millióan azok is, akik a mennyben látnak és figyelnek bennünket; ünnepeljünk a földön élő szeretteinkkel, adjuk tovább Istennek a szívünkbe áradó szeretetét a környezetünknek, ahogy éppen lehetőségünk van rá, hadd ragyogjon az Ő megismerésének a fénye, egyre magasabban.

Áldott Karácsonyt!

pn_phk

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: