Próféták társaságává kell válnunk – Dr. Sharon Stone interjú

DrSharonStone
Dr. Sharon Stone

A 2019. február 22-23-án megrendezett Pécsi Országos Prófétai Konferencia egyik szünetében beszélgettem a rendezvény kiemelt szolgálójával, Dr. Sharon Stone prófétával – aki az európai prófétai mozgalomban is kiemelkedő szerepet tölt be – többek között a prófétai mozgalomról, a Magyarországgal kapcsolatos meglátásairól, valamint arról, hogy milyen fejlődési lépéseknek jött el az ideje a prófétai mozgalmon belül.

Királyság Magazin/Országh György – Tudom, hogy van egy globális prófétai mozgalom, itt Európában is. Mit tudhatunk az európai mozgalomról? Miről szól valójában, mi a célja?

Dr. Sharon Stone – Úgy gondolom, hogy a prófétai dolgok az egész világon ugyanarról szólnak, noha különböző kifejezésformákkal a különböző országokban.

O.Gy. – Milyennek látod a helyzetet Magyarországon?

Dr. Sharon Stone – Magyarországon azt láthatjuk, hogy a prófétai irány inkább prófétai iskolák formájában emelkedik fel, illetve tanítással. Tehát nem annyira a próféták felneveléséről szól, hanem arról, hogy mindenkinek megvan a képessége arra, hogy hallja – „az én juhaim hallják a hangomat, és követnek” – de ennek a kimagasló pontjain azt lehet látni, hogy eljött az idő, hogy Magyarország el tudja kezdeni kinevelni a saját prófétáit.

O.Gy. – Ha valaki csatlakozni akar a prófétai mozgalomhoz, vagy meg akarja tanulni ezeket a dolgokat, akkor mi a teendőjük, hogyan csatlakozhatnak?

Dr. Sharon Stone – A Bibliában mindig is az volt a jellemző, mielőtt még bármilyen szemináriumi képzések, prófétaiskolák léteztek, hogy a próféták mindig prófétáktól tanultak. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy minél több tanítás hangzik el, annál többet lehet „megragadni” belőle, viszont a kijelentéssel bíró próféták egymást tudják formálni, képezni. A Biblia azt mondja, hogy rész szerint prófétálunk, ezért ha valaki egyedül van, azt gondolja, hogy a saját része valójában az egész. Azonban ha sok más prófétával van együtt az ember, meglátja, hogy a saját része kiegészíti a többit, és ezáltal egymásra is kell támaszkodniuk a prófétáknak. A régi elképzelés szerint a próféta egy magányos embert jelent, ma viszont már azt jelenti, hogy csak egy kis kijelentése van, ezért próféták társaságává kell válnunk.

O.Gy. – Értem. Szerinted függ ez az ember gyülekezeti hátterétől, felekezeti hátterétől, ha otthonosan akarja érezni magát a prófétai területen?

Dr. Sharon Stone – Szerintem mindannyiunknak van valamilyen stílusa, és ez gyakran a keresztény hátterünkkel van összefüggésben. De mindannyiunkban itt van a Szent Szellem, és a Szent Szellemnek személyisége van, és nem stílusa. Úgy gondolom, mindannyian a Szent Szellemet tükrözzük és az Ő karakterét, de ugyanakkor Isten azt szeretné, hogy ahogy Pál mondta, mindeneknek mindenekké lettem, ezért ahogy különböző hátterű helyeken szolgálunk, meg tudjuk változtatni a szóhasználatunkat, meg tudjuk változtatni, ahogy kifejezzük magunkat, hogy a lehető legtöbbet tudják átvenni az emberek, anélkül, hogy elferdítenénk az üzenetet.

O.Gy. – Milyennek látod Magyarországot ebben a tekintetben, sokat fejlődtünk, vagy sok dolog vár még ránk?

Dr. Sharon Stone – Magyarországot egy izgalmas nemzetnek látom prófétai szempontból. Azt is látom, hogy az egyik elöljáró nemzet vagytok, és Isten felelősséget helyezett rátok, hogy elsőként lépjetek fel különböző területeken. Nem tudom, a magyarok tudják-e ezt magukról, de a világ többi része figyel benneteket, hogy hogyan kezelitek a bevándorlás és a határok kérdését, és lelkesíti az embereket az a tény, hogy Magyarországon az emberek határozottan kiállnak valami mellett. Nem bizonyos emberek ellen, hanem az emberek érdekében. Úgyhogy ezt nagyon izgalmasnak látom. De ugyanakkor azt is tudom, hogy ez rengeteg üldöztetést és gúnyolódást von maga után, és ezt az EU-nál láthatjuk is, ahol van egy olyan elvárás, hogy mindenki egyformán csinálja a dolgokat. Amikor Isten megalkotta a nemzeteket, akkor ahogy mondja, a határaink közé helyezett bennünket. És ahogy Pál is mondta, én a saját határaim, a saját felhatalmazásom keretei között fogok tevékenykedni, és nem is akarok a felhatalmazásom keretein kívül mozogni. Ezért úgy gondolom, ha nem élünk a felhatalmazásunkkal a saját határainkon belül, akkor sehol sem lesz felhatalmazásunk.

DrSharonStone_OrszaghGyorgy_interju

Tehát azt látom, hogy igen, Magyarországon növekedtek, erősödik a hangotok. Hiszem, hogy Magyarország Isten dicsőségének a színtere, ami egyáltalán nem könnyíti meg a dolgotokat, mert úgy hiszem, ez krízissel is jár, de azután Isten megmutatja az Ő dicsőségét és csodatévő képességét ezen a színtéren. Hiszem, hogy Magyarország egy erőteljes kettősséggel rendelkezik. A barátaim segítettek, megtanítottak rá, ugyanakkor kijelentésem is van erről, miszerint ott van bennetek annak a kontrasztja, ami arról szól, hogy mi az, ami nagyon jó, valamint annak a kontrasztja, ami a régi dolgokat mutatja. Ez a kettő együttesen tud működni, ami gyakran zavart okozhat az emberekben, hogy akkor mi az igazság. Itt az a teendő, hogy személyesen kell kapcsolatban lenni Isten Szellemével, Isten Igéje kell, hogy bennetek legyen, olyan embernek kell lenni, aki megtanulja, milyen az, hogy „ismeri a hangomat ÉS követ engem”. Ez az egyház számára is egy izgalmas dolog most, mert arra a szintre emelkedik most az egyház, amikor már nem valamelyik felekezetként mutatja meg magát, vagy valamelyik irányzatként, hanem hiszem, hogy Jézus Krisztust tükrözzük sokkal nagyobb hangsúllyal, mint valaha.

O.Gy. – Ez nagyszerű. Köszönöm szépen!

Dr. Sharon Stone – Szívesen!

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: