Helyreállítani a prófétálás bibliai tekintélyét – Interjú Mikes Attilával

mikes-attila.jpg
Mikes Attila

A Pécsi Országos Prófétai Konferencián volt lehetőségem két interjút is készíteni, az egyiket, amelyet Dr. Sharon Stone-nal készítettem, már olvashattátok mind a Prófétai Napló, mind a Királyság Magazin oldalain, a másik interjú során pedig Mikes Attilával a konferenciát szervező Próféta Suli egyik vezetőjével beszélgettem a prófétai mozgalomról, az irányáról, illetve az előttünk álló lehetőségekről.

 

Országh György – Attila, mi a szerepe egy ilyen konferenciának?

Mikes Attila – Az volt a látásunk Péccsel kapcsolatban, hogy szükséges, hogy testületi módon idejöjjünk, imádkozzunk a városért, megáldjuk a várost, és olyan kijelentéseket tegyünk a városba, ami hisszük, hogy megváltoztatja a város légkörét, atmoszféráját, és ezt szerettük volna a helyi vezetőkkel együtt tenni.

O.Gy. – Van egy prófétai mozgalom egész Magyarországon. Hogy látod, hogy halad ennek a prófétai iránynak a kibontakozása az országban?

M.A. – Ez egy lassú és alapos munka. Ez egyrészt arról is szól, hogy hogyan tudjuk helyreállítani a prófétálásnak a bibliai tekintélyét, ami nagyon sok csorbát szenvedett ebben a nemzetben, és igyekszünk ezt vezetőkkel együtt tenni, hogy a Bibliában található prófétai ajándék megfelelően tudjon működni, a gyülekezeteknek, Isten népének a javára. Ez a célunk ezzel.

Attila

O.Gy. – Értem. A konferenciának a vendégszónoka Dr. Sharon Stone, az Egyesült Királyságból, illetve mások is szolgáltak. Mondanál egy pár szót Dr. Sharonról és a többi szolgálóról?

M.A. – Ez már egy elég régi kapcsolat Sharonnal. Először úgy ismertem meg, hogy Magyarországra hívta a pásztorkör, és akkor még egy nagyon távoli, elérhetetlennek tűnő prófétai személynek tűnt, aki amúgy európai és világ szinten is egy elismert szolgáló, és ahogy mozogtam az elhívásomban másokkal együtt, Isten valahogy egyre közelebb hozta ezt a kapcsolatot, olyannyira, hogy az elmúlt években, azt lehet mondani, hogy őt tekintjük a prófétai mentorunknak. Ő nemcsak egy próféta, hanem egy „atyai”, „anyai” szívű szolgáló, akivel nagyon jól tudunk szív szerint együttműködni. Olyan, mint egy édesanya, ahogy mozog közöttünk, ahogy szolgál, és ezt tetszett meg, a személyisége. Gyakran egy próféta egy kicsit olyan, ahogy a Biblia beszél Keresztelő Jánosról, hogy olyan fura dolgai voltak – sáskát evett, teveszőr ruhában járt – és sokszor a prófétákat így képzelik el. Azért vannak másmilyen karakterek is. Sharon pont arról ismert, hogy egy nagyon kedves, szerető szívű, anyai szívű személy. Úgyhogy ez az, ami nagyon közel hozott minket.

O.Gy. – Hogyha valaki Magyarországon kapcsolódni szeretne a prófétai mozgalomhoz, vagy mélyebben megismerni, vagy többet tudni róla, milyen kapcsolódási pontok, milyen lehetőségek, rendezvények állnak a rendelkezésére?

M.A. – Többféle kapcsolódási lehetőség van. Nyilván akár a facebook, akár az internet világa, ott bekapcsolódhat, van egy facebook oldalunk, a Próféta Suli oldal, ahol nagyon sok hír és információ van, de természetesen van fontosabb, személyesebb is, leginkább a minden évben sorra kerülő debreceni Dicsőítő és Próféta Iskola a legjobb kapcsolódási pont, ami egy évben egyszer, júliusban van, és ott közel 400 tesóval tartunk egy egyhetes intenzív, gyakorlatias képzéses felkészülést, nagyon sok dicsőítéssel, személyes szolgálattal, és az ott részt vevők megismerhetik a Próféta Suli országos mozgalmát, és aztán év közben is tudnak kapcsolódni a helyi szintű konferenciákhoz, iskolákhoz. De az egy ilyen központnak tekinthető.

O.Gy. – A következő hasonló rendezvény nyáron lesz, vagy lesz máskor is menet közben olyan rendezvény, ahová az érdeklődők eljöhetnek?

M.A. – Vannak régiós rendezvényeink. Ez a pécsi országos, de egyben régiós rendezvény is, nyilván ez a régió számára sokkal jobban elérhető. Évközben is fogunk tartani, Budapesten is van egy régiós központ, áprilisban és májusban lesznek budapesti Próféta Suli alkalmak. A budapesti központot a Belvárosi Gyülekezettel együtt működtetjük, és ők is rendeznek ilyen konferenciákat, iskolákat, áprilisban pedig a mi gyülekezetünkben (Agapé Gyülekezet, Pestszentlőrinc) Sharon egyik közeli munkatársának, Tomi Arayominak lesz a szolgálata, ezekről természetesen a facebookon fogunk kitenni invitációt, meghívásokat.

O.Gy. – Attila, köszönöm szépen a beszélgetést!

M.A. – Én is köszönöm szépen.


Készítő: Országh György. További interjúkért keresd fel a Királyság Magazin oldalát!

Ha támogatni szeretnéd mindazt a munkát, amit a Prófétai Napló és a Királyság Magazin oldalain láthat, olvashat naponta több ezer olvasó (a weboldalak és a facebook felületein), erre a linkre kattintva találhatók a támogatási információk: támogatói információk

Hálásan köszönök minden adományt, amellyel Isten Királyságának egy új információs és média szolgálatának a kibontakozását támogatod!

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: