Imára felhívás közbenjáróknak – Jeruzsálem békességéért

Akik az Úr előtt állnak rendszeresen, mint Illés próféta tette, aki hozzánk hasonló ember volt Jakab szerint, azok valószínűleg nagyon jól tudják, hogy az Úr szívének az egyik legfontosabb ügye: Jeruzsálem.

A történelem során rengeteg konfliktus gyújtópontja volt ez a város, és még ma is az. A legfrissebb példa erre az, ami Törökország elnöke, Erdogan részéről hangott el, miszerint Jeruzsálem a törököké, legalábbis Erdogan elnök szerint.

Az évszázadokon át hatalmat gyakorló oszmán birodalomra hivatkozó török elnök azt mondta, hogy 1917-ben, az első világháború vége felé sírva kellett elhagyniuk Jeruzsálemet, azaz kényszerűségből, de most is szorosan figyelik a palesztinok sorsát Izraelben.

Törökország a napokban fegyveresen beavatkozott az örmény-azeri konfliktusba, amely egy régóta tartó területi vita miatt újult ki nemrég a két nemzet között. Úgy tűnik, Törökország egyre meghatározóbb szereplő akar lenni a földrajzi környezetében.

A közbenjáróknak, az imával szolgálóknak azt szeretném üzenni, amit hiszem, hogy a Szent Szellem helyezett a szívemre: hogy amikor Jeruzsálem békességéért imádkozunk (ahogy a Zsoltárok könyvében olvashatjuk Isten kérését – 122:6), akkor Isten bölcsességében és hatalmában bízva kérjük, hogy Erdogan elnök szándékai ne tudjanak elhatalmasodni és érvényesülni Jeruzsálemmel szemben. A Szent Szellem részletesebben is vezetni fog, hogy a megfelelő kéréseket imádkozzuk.

“Hanem Isten a bíró, aki az egyiket megalázza, a másikat felmagasztalja!” Zsoltárok 75:7

Isten kezében vannak az idők és időszakok, de az ördög ennek ellenére sokszor idő előtt akarja megvalósítani a projektjeit. Ha Isten szolgái hittel kiáltanak az Úrhoz, akkor ha az kell, még a pozíciójukból is elmozdítja az Úr azokat, akik Vele akarnak versengeni.

A végidőkre vonatkozó próféciák beteljesülésének az ideje előtt ne engedjük, hogy ördögi tervek határozzák meg a világpolitikát. Isten hűséges Izraelhez, Önmagáért. Mi pedig felelősek vagyunk a ránk bízott feladatok teljesítéséért: hogy imádkozzunk, hogy Isten akarata legyen meg itt a földön, úgy, mint a Mennyben!


Hír forrása: neokohn.hu

Kép forrása: businessinsider.com

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: