A próféták többsége még mindig kitart az elnöki próféciák mellett

Az amerikai elnökválasztás utáni egyre intenzívebb folyamat során Trump kitartóan vallja, hogy a csalások miatt nem érvényes Biden győzelme, viszont egyre több lépés történik Biden kinevezése felé haladva.

Emellett jó ideje már nem csak politikai szinten hangoznak el az érvek és ellenérvek, hanem mindkét oldal tömegesen mozgósította a támogatóit, ami a tegnapi kongresszusi ülés idején odáig fajult, hogy a tüntetők behatoltak a Capitolium épületébe, és összetűzésbe kerültek a rendőrökkel. (Trump videóüzenetben kérte, hogy békésen menjenek haza.)

Még időben?

Mindeközben a próféták Trump győzelmét előrejelző próféciáit újra és újra kudarcnak ítélik azok, akik szkeptikusok a prófétai szolgálattal kapcsolatban, vagy ha nem is voltak szkeptikusok, az ezzel ellentétes irányba mutató eseményeket látva kihátráltak – valószínűleg “még időben” akarták megtenni ezt, mielőtt túl nagy felsülés lenne belőle.

Azért “még időben”, mert a következő elnököt hivatalosan január 20-án állítják hivatalba. Ma, január 7-én még majdnem két hét van addig. Ha Trump a végsőkig kitart (ami nagyon valószínű), és esetleg történik még egy-két fordulat, még az is előfordulhat, hogy mégis őt iktatják be.

Ha a próféták tényleg Istentől hallották, amit mondanak, akkor ez így is lesz.

Ide tartozik, hogy vannak, akik azt gondolják, hogy ez az egész választás az elnökjelöltek jelleméről szól, vagy, hogy melyikük “érdemli meg” jobban, hogy elnök legyen. Prófétai szempontból nem erről szól. A Círus-próféciák nem arról szóltak, hogy ez egy példamutató életet élő, jó ember lesz, hanem arról, hogy Isten néhány célját megvalósítja általa.

Kitartanak

De a részletektől függetlenül, a Trump győzelméről szóló üzenetek közül számomra a leglátványosabb Kat Kerr prófétálása volt, aki még hónapokkal ezelőtt azt mondta, hogy nemcsak, hogy Trump lesz a következő ciklusban is az elnök, hanem az ő alelnöke lesz utána két cikluson át, és majd annak az alelnöke lesz az utána következő két ciklusban az Egyesült Államok elnöke. Tehát még további ötször négy év győzelemről beszélt.

Mint mondtam, azóta néhányan kihátráltak, valószínűleg azért, hogy minél kevésbé szégyenüljenek meg az emberek előtt. Már nem hisznek abban hogy az Úr ígérte Trump győzelmét.

Mások továbbra is kitartóak. Ma reggel olvastam egy rövid próféciát Lana Vawser-től, aki habár nem írta oda, hogy ez konkrétan mire vonatkozik, de tudva, hogy az utóbbi napokban is az amerikai imádkozó keresztényeket bátorító üzenetet adott át az ausztrál próféta, most is valószínűleg a tegnapi zavaros eseményekhez kapcsolódik a kiposztolt prófécia:

Ne veszítsétek el a reményt! Továbbra is vadul fókuszáljatok a hitre! Isten megteszi, amiről azt mondta, hogy megteszi! Most van az óra, amikor kirobbanó módon mutatja be a hatalmát.

Jézus rájuk tekintett, és így szólt: „Embereknél lehetetlen, de nem Istennél. Az Istennél minden lehetséges.” – Márk 10:27

“Örökkévaló Istenem! Te vagy, aki az eget és a földet teremtetted nagy erőddel és hatalmaddal, nincs számodra semmi lehetetlen!” – Jeremiás 32:17

Miért fontos, hogy az Úrtól volt vagy sem?

Továbbra is feladatunk, hogy megvizsgáljuk a próféciákat (1Thes. 5:20-22), ahogy november elején írtam erről, amikor Dana pásztor álmai jó szándékkal is csak részben bizonyultak igaznak. Akkor az az írásom kiverte a biztosítékot néhány embernél, pedig a saját hitelességünk érdekében is meg kell tennünk, amire az ige tanít, nem beszélve arról, hogy

az Úr nevét sem volna szabad lejáratnunk az emberek előtt – hívők és kívülállók előtt egyaránt.

Szenteltessék meg az Ő neve! Ha valamelyik prófétálás nem teljesedik be, akkor az nem Istentől volt. Ennyire egyszerű és világos Isten mondanivalója ezzel kapcsolatban. (Lásd 5Mózes 18:22)

“Trump will win”

A bonyodalmat az okozhatja még, hogy vannak, akik úgy állnak hozzá Trump győzelméhez és az erről szóló próféciákhoz, mintha ez inkább egy “imacél” lett volna, ami az imádkozó hívők kitartó hitén múlik, hogy megvalósul-e. Ha ez így lett volna, akkor a prófétai üzenetek is ilyen formában hangoztak volna el, imára, szellemi harcra bátorítva, konkrétan megfogalmazva, hogy a mi hitünkön és kitartásunkon múlik minden… De nem így volt. “Trump will win”, hallottuk és olvastuk kategorikusan a próféták szájából és tollából, azaz “Trump győzni fog”. Egyszerű jövő idő, egy kijelentő mondatban.

Habár a választások a hivatalos szavazati eredmények alapján nem őt hozták ki győztesnek, és látszólag egyre kevesebb esély van arra, hogy az legyen a végső hivatalos megállapítás, hogy a csalások miatt érvénytelen az eredmény – az elnöki beiktatás, tehát a végső mozzanat csak január 20-án várható. Szerintem várjuk ki ezt, és akkor mondjunk véleményt. Ha nem Trump lesz az újonnan beiktatott elnök, akkor sajnos rosszul hallották a próféták, és át kell gondolnunk, hogy hogyan viszonyulunk a szolgálatukhoz – nem a kukába dobva, hanem a megfelelő helyén kezelve. De ha valami csoda folytán ő lesz, akkor azzal bizonyságot tesz Isten a közismert próféták szolgálata mellett.

Minden az épülésünkre

Mi azonban mindenképpen gazdagabbak leszünk szellemben. Azzal leszünk gazdagabbak, hogy egyrészt nem azért hiszünk és vallunk valamit, mert mások meggyőzően úgy mondták, másrészt nem azért ellenzünk valamit, mert mások meggyőzően fújolták, hanem mert megvizsgáljuk, és érett következtetést vonunk le.

Ha pedig nekünk is személyes meggyőződésünk volt valamiről, ami szerintünk a Szent Szellem kijelentése volt, akkor megláthatjuk, hogy mi jól hallottunk-e. Ha igen, akkor megerősödünk abban, ahogy Isten beszél hozzánk. Ha nem, akkor letisztázhatjuk magunkban, hogy Isten nem úgy szól. Ha alázatosak vagyunk, mindenképpen az épülésünkre lesznek az események.

O. Gy.

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: