Ünnepeljetek! Kat Kerr üzeni a hívőknek

Először is azoknak szeretném mondani, akik szerint nem az ilyen próféciákkal kellene foglalkozni az egyháznak, hanem az evangélium hirdetésével, hogy helyesen teszik, ha továbbra is hirdetik az evangéliumot. Mindannyian ezen vagyunk. Akik mégsem, azok akkor sem kezdenék végezni az evangélium munkáját, ha a Prófétai Napló nem posztolna híreket a próféták üzeneteiről.

Másrészt nemcsak az evangélium hirdetése a feladatunk, hanem az is, hogy minden ajándékkal Isten dicsőségére és a testvérek épülésére szolgáljunk. Ezt teszik meggyőződésük szerint a próféták is, ezt teszem én is a magyarra lefordított üzenetekkel és a beszámolókkal. Ahogy ugyanúgy a saját szerteágazó feladatait végzi minden pásztor, tanító, apostol, és evangélista. Ha esetleg ez az üzenet nem köti le a figyelmedet, nyugodtan kattints bárhová máshová, ahol hozzád jobban illő üzeneteket találsz.

Akik tovább szeretnék olvasni, bizonyára felmerült bennetek is a kérdés: miért fontos ennyire, hogy Isten mit mond Amerikáról? Miért nem elég a lelkesítő, bátorító, vigasztaló, vagy intő üzeneteket olvasni, hallani? Nos, a prófétálás egyrészt valóban “épülésre, bátorításra és vigasztalásra” szól a Szent Szellem által, másrészt viszont a Szent Szellem egyik konkrét munkája az, hogy “Kijelenti majd nektek az eljövendő dolgokat.” (János 16:13) Amikor Isten a próféták által kijelenti a jövő eseményeit, és meglátjuk azoknak a bekövetkezését, akkor újra bizonyosságot nyerünk afelől, hogy Ő uralkodik, valamint jobban megláthatjuk, hogy mik az Ő tervei, hogyan teljesíti be a saját terveit, még az ezzel ellentétes tervek és szándékok közepette is.

Ha igaz, amiket Kat Kerr által üzent a Szent Szellem, akkor az Amerikai Egyesült Államokban csupán rövid ideig lesz Joe Biden a beiktatott elnök, és valóra válik az, amit még a 2016-os választás előtt prófétált, hogy Donald Trump 8 évig lesz a Fehér Házban, vagyis két cikluson keresztül. (Kat Kerr-t láthattátok a nemrég megosztott beszélgetős műsorban, ahová más prófétai beállítottságú emberrel együtt jelentkezett be, és prófétált az élő adásban. Erről készítettem a napokban egy összefoglalót magyarul, itt a Prófétai Naplóban.)

Miért érdekes ez nekünk itt, Magyarországon? Egyrészt az előbb említett szempontok miatt, vagyis mi is bizonyosságot nyerhetünk afelől, hogy Isten igenis munkálkodik a saját tervei végrehajtása érdekében, és ez nagyon bátorító lesz a hitünkre nézve, másrészt teljesen prózai okok miatt: ami Amerikával történik, az befolyásolja az egész világot – gazdaságilag, politikailag, katonailag, stb. Tehát a mi szeretett kis országunkra nézve is komoly jelentőséggel bír, hogy mi történik ott.

A legutóbbi élő bejelentkezésében Kat Kerr arra bátorította a hívőket, hogy ünnepeljenek, egészen addig a napig, amíg mindez a láthatóban is megvalósul. Beszélt arról is, hogy vannak, akik egyszerűen kihátráltak, vagy a próféciáikért bocsánatot kértek, de nekik azt üzeni, hogy nincs miért bocsánatot kérni. Amit prófétáltak, az igaz, és Trump lesz az elnök a most kezdődő négyéves ciklusban. Még akkor is, ha a beiktatás napja után, másnap reggel is arra ébrednek, hogy az a bizonyos másik ember van még hivatalban (a facebook kiszámíthatatlansága miatt egy-két ilyen dologgal óvatos volt, és arra bátorította a nézőket, hogy mentsék le a videót).

De Kat Kerr prófétálása szerint ez a hét kulcsfontosságú lesz.

Visszatérve azokra, akik nyíltan vagy a színfalak mögött kritizálják az ilyen beszámolók jelentőségét vagy hitelességét. Vajon miért annyira türelmetlenek némelyek? Mire várnak, ha úgynevezett határidőkről van szó? Arra, hogy minél hamarabb lehúzhassák a vécén a prófétákat? Hogy minél hamarabb hiteltelennek nyilváníthassanak egyes embereket? Nos, ha ez a szándékuk, akkor tegyék meg már most nyugodtan. Ha mégsem jön be, és beigazolódik a közeljövőben, hogy ez a négyéves ciklus is Trumpé, akkor természetesen ezek az emberek saját magukat hiteltelenítik el.

Vagy csak a prófétai szolgálat megtisztulására vágynak? Ez egy elfogadható cél, de ezt nem puszta kritizálással, hanem kizárólag biblikus, Szent Szellem általi építő szolgálattal lehet megtenni. Ebben természetesen ott van a jó és a rossz megkülönböztetése, de azzal a mentalitással és szellemiséggel, ami egyértelműen magán hordozza a szeretet gyümölcsét, a leplezett tőrdöfések helyett.

Ha idáig eljutottál az olvasásban, akkor egy fontos tényre hívom fel a figyelmedet: Ez a folyamat nemcsak a prófétákat teszteli, hanem a hívő társadalom többi részét is. Ahogy Jézus élete egy örök prófétikus minta, úgy kicsiben sok-sok hasonló történek játszódik le ma is az Ő testében, az Eklézsiában:

Simeon pedig megáldotta őket, és ezt mondta anyjának, Máriának: “Íme, ő sokak elesésére és felemelésére rendeltetett Izráelben, és jelül, amelynek ellene mondanak, – a te lelkedet is éles kard járja majd át -, hogy nyilvánvalóvá legyen sok szív gondolata.” (Lukács 2:34-35)

Jézus életének a vége egy látszólagos kudarc volt. A próféciák látszólag nem teljesedtek be, mert akit Messiásnak hittek, meghalt. (Ne essék félreértés, a próféták közel sem állítják Trumpról, hogy ő valamiféle messiás lenne, nem is erről szól az egész, hanem Isten bizonyos szándékainak a megvalósulásáról – sőt, itt most valójában maga a prófétai szolgálat és a próféták hitelessége van a célkeresztben, sajnos.) A harmadik napon feltámadt Jézus még a saját tanítványainak is el kellett, hogy magyarázza, hogy a különböző korszakokban prófétáló próféták üzeneteit összevetve így volt megírva, és ezeknek mindnek meg kellett történniük.

És sok szív gondolata lett nyilvánvaló.

Az Amerikában élők számára mindenesetre ennél nagyobb a tét (nem mintha ránk nem lenne kihatással ez, mint említettem), és ez valóban nem egy-egy ember érdeméről, személyes győzelméről szól, hanem azoknak az értékeknek a védelméről, ami a két különböző oldal harcában forog kockán. Habár erről hosszadalmas viták és oda-vissza érvek szoktak elhangozni, én nem szeretnék ebbe belemenni. Elég annyi, hogy sokan a Trump adminisztrációjában látják a lehetőséget arra, hogy a hagyományosan a republikánusok által képviselt célok kompromisszum nélkül valósulhatnak meg. Azt is felfedezték, hogy nemcsak a hagyományos célok érdekében hasznos Trump elnöksége, hanem a korrumpálódott politikai elit mocsarának a lecsapolására is – ráadásul mindkét oldalon. És vannak, akik kitartóan hisznek abban, hogy ezt Isten meg is fogja tenni. Meggyőződésük, hogy olyan bizonyítékok fognak előkerülni a választás elcsalásával kapcsolatban, amelyek teljesen meggyőzőek lesznek, és Trump visszakerül a Fehér Házba.

Ennek az ünneplésére bátorítja a hívőket Kat Kerr, és emiatt üzeni a meghátrálóknak, hogy nincs miért mentegetőzniük. Itt történelmi léptékű eseményekről van szó, és nem néhány napról.

Én sem szeretnék mentegetőzni azok előtt, akik azt gondolják, hogy ezek a beszámolók elvonják a figyelmet az egyház feladatáról. Nem, pont ellenkezőleg: az egyház egyik feladata a próféciák megvizsgálása, feladata egymás építése és bátorítása, feladata mindenkinek a saját felépülésére való odafigyelés, feladata a kapott ajándékokkal való szolgálata szeretetben, és természetesen az evangélium hirdetése. (Nem is tudnék itt mindent felsorolni.) Ha ez így együtt esetleg nehézséget jelent számodra, akkor nyugodtan válaszd ki azt, ami a meggyőződésed szerint a saját dolgod – csak kérlek, ne kérdőjelezd meg azokat, akik úgy döntöttek, hogy nekünk minden igazságot illik betöltenünk.

Engedj most.

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: