Imádó Otthonok

Ahogy ma reggel Magyarországért imádkoztam, a koronavírus helyzet és a további lehetséges korlátozások miatt, azt hallottam a szellememben, hogy legyenek az országban imádó otthonok, vagy dicsőítő otthonok.

Ezek olyan helyek, ahol Isten imádata és dicsérete olyan módon kap helyet, ami kifejezetten az Ő otthonává teszi azokat a helyeket, ahol odaszántan imádják és dicsőítik Őt. Ezzel földrajzilag is egyre több helyen teljesedik be a Szentírás prófétai üzenete: “Ott lakik az Úr!”

Habár soha nem az elnevezésekben van a lényege annak, amit Isten gyermekei csinálnak, hanem a valódi cselekedetekben, maga a név mégis magán hordoz egy irányultságot, egy szándékot, egy szellemi tartalmat, egy áldást. Azt tudom a szellememben, hogy van, ahol Imádó Otthonnak fogják nevezni ezt, és van, ahol Dicsőítő Otthonnak – és ez így teljesen jó lesz.

Ez független lesz attól, hogy egy közösségi helyen vagy pedig ténylegesen egy család otthonában lesz-e kialakítva. A Dicsőítő Otthonok lényege maga a dicsőítés, Isten dicsérete és imádata. Az már teljesen egyéni döntés kérdése, hogy ki hogyan segíti elő fizikai dolgokkal is (berendezéssel stb.) ezt a szolgálatot.

A Dicsőítő Otthonokat, Imádó Otthonokat maga a Szent Szellem szervezi, és nem emberi kézben tartott szervezeti hálózat. Ezzel a mennyei kezdeményezéssel maga Isten akar egyre több helyet kapni a nép életében, életterében, akár kis családi közösségekben, vagy spontán szerveződő baráti körökben, akár nagyobb, már meglévő gyülekezetekben, vagy szolgálati csoportokban.

Keressétek az Urat, hívjátok segítségül az Ő nevét, mert jönni akar, hogy könyörüljön ezen a földön, ezen az országon és a környékén!

Az Úr Jézus Krisztus nevének legyen nagy dicsőség!

Országh György, 2021.03.24.

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: