250 ezer dollárt adományozott a helyi önkormányzatnak egy Bibliaiskola

Nem is akármelyik Bibliaiskola. A Charis Bible College amerikai központja néhány éve költözött át Woodland Park városkába, ahol egy óriási beruházás keretében építették fel az iskola épületét.

Az Andrew Wommack által megálmodott és létrehozott komplexum megépítése a várossal történő szerződés mentén történt, ám az önkormányzat idő közben további részletekkel egészítette ki a szerződést, amely súlyos adóterheket rótt volna az Andrew Wommack Ministries-re (AWM).

A város még a korábbi vezetése alatt hozta az egyoldalú szerződés-módosítást. Erre reagálva az AWM a jogászai segítségével elérte, hogy ez visszavonásra kerüljön. Mindemellett tisztában voltak a helyi közösség részéről felmerülő egyéb panaszoknak, mint például a tűzoltóság adóterheinek, mivel ők nem élveznek ugyanolyan jogokat az adómentesség terén, mint ahogy az AWM vallási szervezetként, illetve a közlekedésben történt komolyabb változások miatt.

Mindezek tudatában csütörtökön, ugyanazon a napon, amikor elkezdte a Charis Bibliaiskola hallgatói számára épülő kollégium építési munkálatait, az Andrew Wommack Ministries 250.000 dollárt, azaz mintegy

százmillió forinttal egyenértékű összeget

adományozott Woodland Park városának, közmű költségekre. Az ünnepélyes átadáson az AWM és a helyi önkormányzat vezetői vettek részt.

Amit eddig Andrew Wommack tanításaiban olvastam, arra alapozva, hogy Ábrahám áldásának minden aspektusát örököltük, annak egy ékes példáját láthatjuk itt. Andrew és a Charis Bibliaiskola visszatérő szófordulata: “azért vagyunk áldottak, hogy áldás legyünk”.

– Országh György, a Prófétai Napló szerkesztője

A hír és a kép forrása: gazette.com

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: