Sajnálom, de Jézus nem fog visszajönni szeptember 23-án

Michael Brown

drmichaelbrown.300

Valóban, csodás lenne, ha ezen a héten jönne vissza Jézus a népéért, de nem így lesz. Számítsatok rá. A Második Eljövetel nem idén szeptember 23-án fog megtörténni.

Hogyan lehetek ennyire biztos ebben? A Biblia mondja így, és nem valami homályos, titokzatos megfogalmazással.

Sőt, Jézus elmondta a követőinek, minek kell megtörténnie, mielőtt Ő visszatér, és azok a dolgok még nem történtek meg, és nem is tudnak megtörténni néhány nap alatt. Ezért vagyok ennyire biztos abban, hogy nem 2017. szeptember 23-ára van időzítve a visszajövetele.

Mit gondolok akkor David Meade, keresztény számmisztikus állításairól, aki azzal érvel, hogy “a Lukács 21:25,26 igeversei mutatják azt a jelet, miszerint a legutóbbi események, mint például a nemrég történt napfogyatkozás és a Harvey hurrikán, az apokalipszis jelei”? Illetve, mit gondolok a Jelenések 12 és a Jupiter, a Nap és a Hold együttállása közötti állítólagos összefüggésről?

Valójában nem gondolok erről semmi többet annál, amit arról az állításról gondoltam, miszerint Jézus 1988. szeptember 11-13 között kellett volna hogy eljöjjön, vagy arról, hogy az Ítélet Napja 1994. szeptember 6-án jön el, illetve arról az állításról (amit ugyanaz a szerző közölt, aki az 1994-es dátumot is mondta), hogy Jézus 2011. május 21-én jön vissza.

Egy szemernyi igei bizonyíték sem volt, ami ezeknek az állításoknak az alátámasztására szolgált volna, épp ellenkezőleg: rengeteg szólt ellene. Akkor egyáltalán miért foglalkozunk ezzel?

Most azt kérdezhetitek: “De vajon nem azt mondta Jézus, hogy senki sem fogja tudni az Ő visszatérésének a napját és az óráját? Ha ez így van, akkor hogyan lehet ennyire biztos abban, hogy nem fog visszajönni szeptember 23-án?”

Először is, önmagában az, hogy Jézus azt mondta a visszatérésével kapcsolatban, hogy sem a napot, sem az órát nem tudja senki (Máté 24:36), azt jelenti, hogy kifejezetten buta dolog egy konkrét dátumot előrejelezni. Ha Jézus azt mondja, hogy senki sem tudja a napot, akkor ne is mondjunk meg előre konkrét napokat. Ennyire egyszerű.

Másodszor, Jézus azt mondta, hogy nem tudhatjuk a konkrét napot és órát, hogy mikor fog visszatérni. Azt viszont sohasem mondta, hogy nem tudhatjuk, mikor nem fog visszatérni.

Ezt úgy is leírhatjuk, hogy ha hajóra szállok, hogy átkeljek az Atlanti-óceánon New Yorkból Londonba, nem tudhatjátok biztosan az érkezésem pontos időpontját. Azt viszont bizonyosan tudhatjátok, hogy egy vagy két napon belül még nem fogok megékezni. Ennél több idő kell ahhoz, hogy hajóval átkeljek az óceánon.

Tehát, Jézus egy hatalmas felfordulásról beszélt (sokkal nagyobbról, mint amit eddig láthattunk), hatalmas kozmikus jelekről (eddig nem látott természetűekről), Pál ugyanakkor olyan kiemelkedő világméretű eseményekről ír, amelyek az Úr visszatérése előtt fognak történni (lásd pl. Lukács 21 és 2 Thesszalonika 2).

Az Ószövetség prófétái is lefestették, mire számíthatunk a korszak vége előtt, és egyértelmű, hogy az ő szavaik sem valósultak még meg (lásd pl. Zakariás 12 és 14).

Ez viszont nem jelenti azt, hogy legyünk közönyösek, és mondjuk azt, hogy “Halogatja az Úr az eljövetelét” (lásd Lukács 12:45). Isten őrizz!

Ehelyett mindig úgy kell élnünk, hogy készen álljuk az Úrral való találkozásra, és minden erőnkkel azon kell munkálkodnunk, hogy hatással legyünk az emberekre Őérte, hiszen csak egy életünk van ennek a generációnak az elérésére. Ahogy az egyik kollégám mondta egyszer: “Nem tudom, ez-e az utolsó generáció. De nekünk ez az utolsó generációnk.”

Azoknak, akik abban hisznek, hogy lesz egy titkos elragadtatás, amely bármelyik pillanatban megtörténhet, amikor keresztények százmilliói tűnnek el hirtelen és titokban a földről, ami állítólag bármilyen határozott jel nélkül fog megtörténni; más szóval ma is megtörténhet, ahogy bármelyik másik napon is, hiszen nem lehet előre megmondani a dátumát; akkor minek is fárasztjuk magunkat bármilyen előrejelzéssel?

Mindenképpen meg kell értenünk az időket, amelyekben most élünk, és tudnunk kell, hogy mit kell tennünk (lásd 1 Krónika 12:32). Ugyanakkor józannak és ébernek is kell lennünk, hogy el ne aludjunk a világosságban.

Az értelmetlen előrejelzéseket azonban hagyjuk abba! Nemcsak azért, mert a világ bolondnak néz bennünket, hanem azért is, mert ellopja tőlünk a többgenerációs szemléletet, mivel mindig azt gondoljuk, hogy “Jézus bármelyik pillanatban eljöhet”, és így nem tudunk hosszú távon gondolkozni és tervezni.

Nem kell hát annyira csodálkozni azon, hogy olyan sok területet veszítettünk az elmúlt évtizedekben az erkölcsi és a kulturális területeken. Míg az ideológiai ellenfeleink előre terveznek, addig mi a menekülésünket tervezzük.

Az utóbbi években több vezető előtt, illetve általában a hívők előtt is beszéltem arról, hogy milyen fontos a többgenerációs mentalitás, és nagyon mély benyomást keltett bennük.

Ez az üzenet sajnos ma sok keresztény számára idegen, ezért egy egész fejezetet szenteltem ennek a témának a Saving a Sick America: A Prescription for Moral and Cultural Transformation (A beteg Amerika megmentése: az erkölcsi és kulturális átformálódás receptje) című könyvben. Ha Amerikát igazán meg akarjuk változtatni, azt csakis többgenerációs gondolkodással lehet elérni.

Ha visszatekintek a saját életutamra, 1971-ben jutottam hitre, 16 éves koromban, és nekünk azt mondták, hogy Jézus bármelyik pillanatban eljöhet. Az idők jelei már mind láthatóak voltak! Arra pedig végképp nem gondoltunk, hogy 2017-ben még mindig itt leszünk, és hogy a feleségemnek és nekem lesz egy 16 éves unokánk.

Ne ismételjük meg ma ugyanezt a hibát!

Inkább éljünk készenlétben, kiemelkedő odafigyeléssel, céltudatossággal és egy hosszútávú, többgenerációs tervvel. Aztán ha az Úr úgy dönt, hogy menet közben megszakítja a terveinket a visszatérésével, annak csak örülni fogunk.

Bizony, jöjj el, Urunk Jézus! Vágyunk rá, hogy meglássuk a visszatérésedet. Addig is folyamatosan munkálkodunk, és átadjuk a stafétát az utánunk jövő generációknak.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Fordítás: Országh György
Forrás: Breaking Christian News

Közzétéve: Országh György

Szerkesztő

%d blogger ezt szereti: